Het bier is op in Cuba

Het enorm toenemende toerisme, zeker vanuit de Verenigde Staten, heeft er voor gezorgd dat de bierglazen maar moeilijk gevuld kunnen worden. Cuba heeft een flink tekort aan bier. De grootste brouwer van het land, Bucanero, heeft zelfs vele miljoenen flessen bier moeten importeren om aan de aanhoudende vraag te kunnen voldoen. Helaas lukt het ook more »

Cubanen krijgen internet

Internet is ook in deze tijd nog steeds maar beperkt beschikbaar voor Cubanen. Vorig jaar werd er gestart met een test met verschillende Wifi-hotspots door het land. Naast deze beperkte Wifi mogelijkheden zijn Cubanen vooralsnog aangewezen op internetcafés. Gelukkig is het staatstelecombedrijf ETECSA nu van plan om een breedbandnetwerk aan te leggen in het oude more »

Eerste lijnvluchten tussen VS en Cuba

In het voorjaar van 2016 zullen de eerste lijndienstvluchten tussen de Verenigde Staten en Cuba starten. Dat is de verwachting van American Airlines. Deze Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft hiervoor als eerste een verzoek neergelegd bij het ministerie van Transport. In eerst instantie voor de route van Miami naar Havana. De verwachting is dat andere routes en more »

Nieuw kantoor in Havana voor Cuba Incentives

Cuba Incentives en Cuba Visa, een online aanbieder van voordelige Cuba visums, heeft in december een kantoor geopend in Havana. Het kantoor in Havana is geopend om het kantoor in Nederland te ondersteunen. Waarom een kantoor in Havana? “Havana hebben we gekozen omdat daar 90% van onze klanten aankomt en daar ook grootste deel van more »

Beperkt reisaanbod Cuba door drukte

Cuba is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Naast het toenemende toerisme is er ook een toename van het aantal bedrijven en politici. Een groot deel van deze toename is ontstaan nadat Barack Obama wereldkundig maakte dat hij de relatie met Cuba wilt verbeteren en het embargo, waar Cuba al 56 jaar onder gebukt gaat, more »

Aanbieding: Cuba visum

Heb je een reis naar en door Cuba gepland? En moet je zelf een visum aanvragen? Bekijk de aanbiedingen van Cubavisa.net dan eens. Die kunnen je een hoop geld en tijd besparen.   2 visums en een goede wegenkaart Ga je met z’n tweeën naar Cuba? Dan mag je deze aanbieding niet missen! Voor 2 more »

Fotomomentje: Castillo del Morro in Santiago de Cuba

Het bijzondere uitzicht vanaf Castillo del Morro, ook wel bekend als Castillo de San Pedro de la Roca. Dit fort vind je net buiten Santiago de Cuba, op zo’n zes kilometer vanaf de stad. Het fort bestaat uit verschillende verdiepingen en kijkt uit op de Caraïbische Zee aan de ene kant en de baai van Santiago de more »

Fotomomentje: Straten van Trinidad

De straten van Trinidad. Waarschijnlijk de meest fotogenieke straten van heel Cuba. Prachtig om te zien, iets minder om op te rijden. Een groot deel van de straten in de binnenstad van Trinidad zien er zo uit. Met natuurstenen keien ingelegde straatje omringd door kleurrijke kleine huisjes. Grote en hoge gebouwen zie je eigenlijk nauwelijks more »

Fotomomentje: Boekenwinkel in Santiago de Cuba

Deze leuke, ietwat rommelig ogende, antieke boekenwinkel La Escalera vind je in het hartje van Santiago de Cuba. Kijk eens rustig rond in deze boekenwinkel van de trotse eigenaar, Eddy Tamayo. Zelf is het moeilijk om uit te vogelen waar je iets kunt vinden, maar Eddy weet alle exemplaren met zijn ogen dicht te vinden. more »

Fotomomentje: Weggebruikers van Cuba

Slik. Daar sta je dan. In je huurautootje, op de route van Camagüey naar Santiago de Cuba, midden op de weg. Tijdens je rondreis door Cuba zul je dit vast en zeker een paar keer meemaken. De eerste keer is het best even schrikken. Wat moet ik doen? Wat gaan al die koeien doen? Uiteindelijk kun je more »