Wereldstekker

In Cuba gebruiken ze tot 4 verschillende soorten stopcontacten. Het is daarom aan te raden om een wereldstekker mee te nemen. In een heel aantal gevallen kun je de Nederlandse stekkers gebruiken. In andere gevallen gaat het om een stekker met platte polen (Type A en B). Hiervoor heb je een wereldstekker nodig.

Wereldstekker Cuba

De netspanning is in Cuba met 110/220 volt ook lager dan in Nederland, waardoor het opladen van bijvoorbeeld je camera en mobiele telefoon langer zal duren. Ook kan de frequentie afwijken. Als er een netspanning van 110 volt of frequentie van 60 hertz is, dan kan het zijn dat niet al je apparatuur daar op werkt. In dat geval heb je een omvormer of verloopstekker nodig. Deze kun je online of bij een elektronica winkel bij jou in de buurt kopen. Overigens is dit doorgaans voor bijvoorbeeld mobiele telefoons niet nodig. Je kunt controleren of je apparatuur hier mee om kan gaan door op je adapter of apparaat te kijken of hier ‘INPUT: 100-240V, 50/60 Hz’ op staat.

Waar kun je een wereldstekker kopen?

Je kunt een wereldstekker voor je reis naar Cuba (en andere landen natuurlijk!) eenvoudig online kopen. Bijvoorbeeld via:

Ook is het mogelijk om een wereldstekker te kopen bij bijvoorbeeld de ANWB winkels, de Kijkshop, de HEMA of bij een van de vele verschillende outdoor- en campingwinkels.

 

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.