Het westen in 2 weken

Heb je maar 2 weken de tijd om Cuba te verkennen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een rondreis door het westen van Cuba. Wat ons betreft zie je dan toch wel drie van de vijf toppers van Cuba, namelijk Havana, Viñales en Trinidad. Je mist dan Santiago de Cuba en de verschillende Cayo’s.

Reisadvies-2-weken-westen

Hoe lang verblijf je in elke plaats?

Om je te helpen beslissen hoe lang je bij een reistijd van twee weken in de verschillende plaatsen gaat verblijven, hebben we de plaatsen en het aantal dagen voor je op een rijtje gezet. Dit hebben we gedaan op basis van eigen ervaringen en natuurlijk ook op basis van eigen interesses. Ook zijn we voor het gemak ervan uitgegaan dat je aankomt op en vertrekt vanaf het vliegveld van Havana. In de meeste gevallen zal dit Havana of Varadero zijn.

 

 1. Nederland – Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana – Viñales
 5. Viñales
 6. Viñales
 7. Viñales – Cienfuegos
 8. Cienfuegos
 9. Cienfuegos – Trinidad
 10. Trinidad
 11. Trinidad
 12. Trinidad – Santa Clara
 13. Santa Clara
 14. Santa Clara – Havana

Havana, Viñales en Trinidad behoren tot de leukste plaatsen van Cuba. Havana is een grote stad en er is veel te zien en te doen. Je kunt je hier prima een week of langer vermaken tijdens je rondreis, maar als je maar twee weken hebt is drie dagen ook mooi. In Viñales zelf is niet heel veel te doen, maar het is een prima uitvalsbasis om de gelijknamige Viñales Vallei te ontdekken en misschien zelfs een dagje of dagdeel naar het mooie strand van Cayo Jutías te gaan. Cienfuegos is best een leuke stad, maar niet heel bijzonder. Wel kun je vanuit Cienfuegos ook weer leuke uitstapjes maken. Daarnaast heb je tijd nodig om van Viñales naar Cienfuegos te reizen. In Trinidad is het niet moeilijk om je drie dagen te vermaken. Bezoek de vele bezienswaardigheden van Trinidad of ga een dagje naar het strand van Playa Ancon. Vanuit Trinidad rij je naar Santa Clara, een leuke studentenstad met veel bezienswaardigheden en eerbetonen aan Che Guevara. Na je verblijf in Santa Clara rij je terug naar Havana en lever je de huurauto weer in om uiteindelijk je bezoek aan Cuba af te sluiten.

Rondreis route van 2 weken door het westen van Cuba

 

Afstanden en tijden van de route

De afstanden en tijden van de route van het reisplan van twee weken door het westen van Cuba vind je hieronder.
RouteKm'sTijd
Havana - Viñales1852:00u
Viñales - Cienfuegos4164:30u
Cienfuegos - Trinidad831:10u
Trinidad - Santa Clara981:40u
Santa Clara - Havana2813:10u

 

Meer Cuba reisadviezen:

Van plan om zelf je rondreis door Cuba te plannen? Vergeet dan niet om vooraf je visum voor Cuba te regelen. Ook is het handig om vooraf een goede wegenkaart van Cuba te kopen. Die zijn in Cuba nauwelijks te krijgen. Wil je een auto huren in Cuba? Regel die dan ook vooraf. Dat scheelt je vaak een hoop gedoe en onzekerheid over eventuele beschikbaarheid op de momenten dat jij de huurauto wilt hebben. En tenslotte is het aan te raden om je reisverzekering te controleren op de dekking. Je bent verplicht om een reisverzekering met dekking voor medische kosten te hebben. Anders moet je deze ter plekke afsluiten bij aankomst in Cuba. En dat kost je altijd meer!


Deel-ons