In oktober naar Cuba

Oktober  in Cuba

Van plan om in de Nederlandse herfst naar Cuba te gaan? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de weersvoorspellingen in oktober in Cuba.

Temperatuur in oktober

Met een gemiddelde temperatuur van net geen 30 graden is het in Cuba in oktober voornamelijk warm en enorm vochtig.

Neerslag in oktober

Oktober is verreweg de natste maand van het jaar in Cuba. Met gemiddeld 269 mm valt er bijna twee keer zo veel regen als in de op één na natste maand, juni. De regen valt gemiddeld in 12 dagen, dus de neerslag per dag is behoorlijk.  Geen ideale weersomstandigheden voor een rondreis door Cuba dus. Als je dan toch in het najaar wilt gaan, wacht dan tot ongeveer medio november. Daarmee verklein je de kans op orkanen en veel neerslag.

 

 

Waarschuwing voor oktober

De kans op orkanen is ook in oktober nog reëel. De kans is iets kleiner dan in augustus en september, maar houdt er toch rekening mee.

Aantal uren zon in oktober

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Oktober heeft gemiddeld 7 uren zon per dag.

 

In oktober op rondreis door Cuba? Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.