Holguín

Holguín, of beter gezegd San Isidoro de Holguín, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Holguín. De provincie Holguín is een van de meest veelzijdige provincies van Cuba. Het heeft veel verschillende landschappen, van kuststreken en stranden tot bergen en van agrarische landschappen tot steden.  Het ligt ten noorden van de provincies Granma, Santiago de Cuba en Guantánamo. Zowel de provincie als de hoofdstad van de provincie, Holguín, zijn zeker het bezoeken waard.

De stad Holguín ligt in een vallei en is een groeiende en bedrijvige stad met ruim 350 duizend inwoners. Holguín heeft een van de drie, naast Havana en Varadero, vliegvelden (Aeropuerto Frank País) met directe vluchten van en naar Nederland. Zoals gezegd is de stad levendig en groeiend, mede dankzij de industrie en de goede ligging voor de toeristen die het oostelijke gedeelte van Cuba willen verkennen. Het centrum van Holguín groeit echter niet hard mee met de rest van de stad. Je kunt het gehele centrum gemakkelijk in een dag verkennen. Niet omdat er weinig te doen of te zien is, maar omdat het centrum vrij compact is gebleven.

 

Bezienswaardigheden in Holguín

De meeste bezienswaardigheden vind je in het centrum van Holguín, vlakbij Parque Calixto García. Zoals vaker gezegd, een Cubaans park wat voor ons meer een plein zou zijn. In dit park vind je veel marmer, met in het midden een marmeren zuil met daarop Calixto García, de oorlogsheld waar het park naar vernoemd is.

 

Iglesia San José: Een van de mooiste kerken van Holguín en van buiten af, op het pittoreske pleintje, misschien wel het leukste plekje van Holguín. Je loopt er vanaf Parque Calixto García, richting het noorden, in slechts een paar minuten naar toe.

Catedral de San Isidoro: Leuk om te zien als je er toevallig langskomt, maar eigenlijk niet zozeer het omlopen waard. Het is een vrij eenvoudige kathedraal met weinig bijzonderheden.

Museo Provincial de Holguin: Dit museum ligt direct aan Parque Calixto García en is van buiten eigenlijk veel mooier en interessanter dan van binnen.

Museo de Historia Natural de la Torre y Huerta: Op 2 minuten lopen, ten zuiden van Parque Calixto García, vind je dit museum. Ook hier geldt dat het gebouw zelf de daadwerkelijke bezienswaardigheid is.

Holguín_Loma

Loma de la Cruz: Op de hoogste berg ten noorden van Holguín vind je Loma de la Cruz. Beklim deze berg niet op het einde van de dag, want de lange en steile trap is best een uitdaging als je er al een dag op hebt zitten. Je kan natuurlijk ook met de taxi naar boven, maar dat doet wel wat af aan het achterliggende verhaal van Loma de la Cruz. Naast het kruis wat je bovenaan de berg vind en waar je meer leert over het verhaal er achter, is het uitzicht over de stad Holguín een zeker net zo goede reden om Loma de la Cruz te bezoeken.

Monumento al Ernesto Che Guevara: Een mooi en artistiek monument ter ere van Che Guavara. Je vindt dit monument op de Avenida de los Libertadores, zo’n 10-15 minuten lopen richting het oosten vanaf Parque Calixto García.

 

Tenzing Travel - Cuba
Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.