Dagje weg vanuit Santiago de Cuba

Ben je tijdens jouw rondreis door Cuba meerdere dagen in Santiago de Cuba en wil je graag vanuit Santiago even een dagje weg uit de stad? Dat kan. Je hebt vanuit Santiago de Cuba meer dan genoeg mogelijkheden om een dagje weg te gaan. Gewoon, om zelf te ondernemen of als georganiseerde excursie.

 

 

Dagje naar het strand: Hoewel Santiago de Cuba, net als de meeste grote steden in Cuba, aan de kust ligt betekent dat nog niet dat een mooi strand op loopafstand is. En Santiago de Cuba is wellicht ook niet de plaats van waar je een dagje naar het strand zou moeten willen. Er zijn zat andere, betere dingen, te doen. Er zijn in Cuba meer dan genoeg mogelijkheden voor een dagje strand. Santiago is hiervoor zeker niet de beste plek, maar er zijn wel mogelijkheden. Je hebt verschillende stranden waar je naar toe kunt gaan. Velen kiezen bijvoorbeeld voor het kiezelstrand van Siboney Beach. Een strandje op 20 kilometer afstand van Santiago de Cuba dat voornamelijk door Cubanen wordt bezocht. Aan het strand vind je ook een barretje waar je heerlijke cocktails of gewoon een koel frisje kan halen. Een andere mogelijkheid is het strand aan de andere kant van Cuba, op zo’n 30 kilometer afstand, dat bij een camping hoort. Aan de camping Caleton Blanco vind je een prima zandstrandje. Redelijk rustig, maar wel met de nodige faciliteiten. Al met al prima om een dagje naar het strand te gaan, maar wij zouden dan kiezen voor de mooie stranden van Cuba.

Het fort, bootje varen, wandelen en eten: Combineer een van de vele bezienswaardigheden van Santiago de Cuba op één dag. Zo gingen wij ‘s-morgens vanuit Santiago de Cuba naar Castillo del Morro. Hier hebben we lekker koffie gedronken, een goede 1,5 uur rond gesjouwd in het fort (trappen op en trappen af) en vervolgens geluncht bij het fort. Van daaruit zijn we met de taxi naar de opstap plaats van de ferry gegaan naar het eiland Cayo Granma. Hier hebben we een hele tijd rond gelopen, zijn we bij mensen thuis geweest en hebben we uiteindelijk bijzonder lekkere verse vis gegeten in het enige (officiële) restaurant van het eiland. Let wel even op de tijden van de ferry. Een prima dagje weg vanuit Santiago de Cuba!

Slechts een maand nadat orkaan Sandy over Cayo Granma trok en veel huizen en bomen verwoest achterliet. En ook toen nog steeds het bezoeken waard.
Slechts een maand nadat orkaan Sandy over Cayo Granma trok en veel huizen en bomen verwoest achterliet. En ook toen nog steeds het bezoeken waard.

Jeepsafari Gran Piedra: Wij kiezen eigenlijk nooit voor een georganiseerde excursie. Zeker niet als je de plekken ook op eigen houtje kan bezoeken en de dingen kan doen die je tijdens een excursie ook doet. Bij een jeepsafari is dat natuurlijk wat moeilijk, behalve als je een eigen jeep huurt. En hoewel je Gran Piedra dus ook zelf kan bezoeken, is deze tocht is wel een aanrader. Je maakt een mooie tocht met een jeep door de Sierra Maestra en rijdt met een mooie bocht richting La Gran Piedra. Hier stap je uit om het laatste stuk te lopen richting de top van de rots. Tijdens de tocht stop je naast de Gran Piedra ook nog bij een museum en een soort van botanische tuinen. Ook zit er een prima maar simpele lunch bij. In totaal ben je zo’n acht uur onderweg.

Wil je geen hele dag op pad vanuit Santiago de Cuba? Bekijk dan de verschillende bezienswaardigheden in Santiago de Cuba en trek je eigen plan!

 

Deel-ons