Cayo Jutías

Cayo Jutías is een schiereiland in het westen van Cuba en ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Pinar del Rio óf het dorpje Viñales. Vanaf het begin van het schiereiland loopt de weg voor een groot deel over een aangelegde dijk. Aan de ene kant zie je een meer met aan de andere kant dikke mangrovebossen en aan de rechterzijde heb je de open zee. Een leuk stuk om te rijden, waarbij je vanuit je achteruitkijk spiegel de bergen van de Viñales vallei langzaam kleiner ziet worden. Je vervolgt de weg, die op een gegeven moment een scherpe bocht naar links maakt. Velen rijden hier gewoon door, zonder te zien wat er achter het struikgewas in die bocht verstopt ligt. Zet je auto in de bocht en geniet van een van de meest idyllische strandjes van Cuba.

 

Het afgelegen strandje met de metalen vuurtoren uit 1902 dat te vinden is op het schiereiland Cayo Jutías.
Het afgelegen strandje met de metalen vuurtoren uit 1902 dat te vinden is op het schiereiland Cayo Jutías.

Na je bezoek aan dit veelal verlaten strandje, kun je doorrijden tot de weg ophoudt. Hier kom je aan bij een houten restaurant met terras. Bij het restaurant zijn ruimtes om je eventueel om te kleden en zelfs te douchen, om vervolgens heerlijk aan het strand te gaan liggen en te genieten van de rust en de zon. Het strand is slechts enkele meters breed en ongeveer 3 kilometer lang. Vanwege de relatief afgelegen locatie is het doorgaans erg rustig. Dat betekent niet dat je jezelf hoeft te vervelen. Je kunt hier bijvoorbeeld een kajak of een (motor)bootje huren. Tegen een kleine betaling kun je ook gebruik maken van de aanwezige ligbedden en parasols.

 

 

Stranden van Cuba

Cuba is een eiland en dus vind je er veel stranden. Van kleine verstopte strandjes tot mooie brede zandstranden. In Cuba vind je het allemaal. Het leukste is natuurlijk om de mooie stranden van Cuba zelf te ontdekken! En om je alvast een op weg te helpen vind je hieronder een selectie van de mooiste stranden van Cuba.

 

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.