Reisplannen

Een veelgestelde vraag van mensen die hun reis naar Cuba aan het plannen zijn, is hoe lang ze nodig hebben voor elke stad of streek. Is de planning die ik heb gemaakt realistisch? Moet ik daar langer of korter blijven? Om je een beetje te helpen hebben we verschillende reisplannen gemaakt. Gewoon als hulp en ter inspiratie. Alles is natuurlijk afhankelijk van wat je reisdoel is, wat je allemaal wel en niet wilt zien en wilt doen. Maar je krijgt zo wel een indicatie van leuke en handige routes en plekken waar je graag wat langer wilt blijven of juist gebruikt als korte break tussendoor of zelfs slechts om te overnachten omdat anders de afstand te groot is.

Heb je beperkte tijd? Maak je rondreis dan niet te groot. Je bent dan veel onderweg en ziet uiteindelijk ook niet zoveel, laat staan dat je echt wat mee kan krijgen van de mensen en de cultuur. Ben je nog nooit op Cuba geweest en heb je beperkte tijd? Dan kiezen de meeste mensen voor een rondreis door het westen van Cuba. Daar zie je veel van wat je van Cuba verwacht en de afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn relatief kort.

De verschillende reisplannen zijn gebaseerd op zelf rondreizen met een huurauto en soms eventueel met binnenlandse vlucht. Ga je op een georganiseerde reis door Cuba? Dan staat de route gewoonlijk al vast. Verder zijn de reisplannen ingedeeld naar de tijd dat je in Cuba bent en het deel van het eiland dat je wilt bezoeken.

Het westen van Cuba

 

Het oosten van Cuba

 

Deel-ons