Playa Larga

Playa Larga ligt aan de bekende Varkensbaai (Bahía de Cochinos) en worden om tal van redenen bezocht.

Allereerst vanwege de geschiedenis. De Varkensbaai werd bekend vanwege de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in 1961, gesteund door de Amerikaanse geheime dienst. Met deze invasie wilde men de macht van Fidel Castro, die in 1959 aan de macht kwam, af nemen. Vele ballingen kwamen hierbij om het leven of werden gevangen genomen. Tijdens een bezoek aan Playa Larga zul je weinig zien van de strijd die destijds hier heeft afgespeeld.

Naast de geschiedenis is Playa Larga bijzonder aantrekkelijk vanwege de natuur. Het grote moeras- en mangrove gebied ten westen van Playa Larga en de fantastische uitzichten op de baai.

In het dorpje zelf is echter weinig te doen. Als je Playa Larga in rijdt vanuit het noorden, dan kun je links af naar het resort Playa Larga. Wij zijn hier langs gereden, maar dit zag er voor ons gevoel eerder uit als een uitgestorven school. Als je in plaats van naar links naar rechts gaat kom je in een klein dorpje. Hier heb je keuze uit een groot aantal casa particulares. De een met een groot en hoog dakterras, vaak wat verder van de baai, en de ander direct aan de baai gelegen met uitloop op het strand.

Vanaf dit strand wordt het water langzaam dieper, wat ideaal is voor gezinnen met kinderen of om zelf lekker in te zonnebaden.

Een paar meter het water in vanaf onze casa particulare in Playa Larga, aan de Varkensbaai.
Een paar meter het water in vanaf onze casa particulare in Playa Larga, aan de Varkensbaai.

Veel mensen die de baai bezoeken, rijden wat verder naar Playa Giron. Dit ligt aan het punt waar de baai de open zee vindt en heeft naar zeggen een mooier strand.

 

Vind een ander strand op Cuba

Andere stranden vinden op Cuba zal niet zo moeilijk zijn. Maar welke stranden zijn nu echt de moeite waard? Keuze genoeg! En of ze de moeite waard zijn hangt af van waar je bent en wat je zoekt in een mooi strand. Gaat het om de locatie en omgeving of bijvoorbeeld het aanbod van faciliteiten en activiteiten (of juist niet?)? Hoe dan ook, in Cuba vind je altijd een strand die voldoet aan je wensen. En om je een beetje te helpen hebben we hieronder alvast een paar mooie stranden op een rijtje gezet.

 

Deel-ons

2 comments on “Playa Larga

 1. Volgens mij hebben wij bijna dezelfde foto van Playa Larga. Heb het even opgezocht en we zaten hier in casa de Eliseo y Marieta. Niet zo groot, maar perfect aan het water! Als je wilt kan ik nog wat foto’s van deze casa sturen, zodat je die eventueel kan gebruiken. Je liep vanaf het terras zo het water in! En het was volgens mij ook niet zo duur, iets van 25 of 30 euro voor een nacht (met z’n tweeën), inclusief diner met kreeft 🙂

  Ga nog wel even kijken of ik nog meer tips voor casa’s in Cuba heb. Leuke site btw!

  1. Hoi Lieke,
   Bedankt voor je leuke reactie en tip. Heb de casa die je noemt even opgezocht en dat is inderdaad dezelfde als waar wij zaten! Wij hadden het visitekaartje dat we van hen hadden weggegeven aan anderen die we onderweg hadden ontmoet.
   Als je nog meer leuke tips of foto’s hebt die we mogen gebruiken, dan zou dat heel fijn zijn. Heb je ook even een mail gestuurd.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.