Corona-maatregelen in Cuba

Vanaf 15 november kun je weer op rondreis door Cuba!

Goed nieuws! Cuba heeft sinds 15 november de internationale luchthavens weer te geopend voor toeristen.

Vanwege corona gelden er reizen naar en in Cuba in corona-tijd nog wel een aantal maatregelen, namelijk:

  • Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet te testen op corona of hoeven bij aankomst in Cuba ook niet meer in quarantaine
  • Volledige vaccinatie tegen corona kan aangetoond worden met de bekende internationale certificaten. Dat kan in Cuba niet met de CoronaCheck-app, maar wel met het printbare certificaat. Dit corona certificaat moet ook daadwerkelijk uitgeprint meegenomen worden. Heb je het ‘gele boekje’ en staat daar in dat je volledig gevaccineerd bent tegen corona? Dan is deze ook geldig. Voor de zekerheid is het toch aan te raden ook je papieren corona certificaat mee te nemen. Het gele boekje is in Nederland namelijk geen officieel vaccinatiebewijs voor corona, terwijl dit wel voor andere vaccinaties geldt
  • De bevestiging van je corona vaccinatie, die je na de vaccinatie krijgt, geldt niet als vaccinatiebewijs
  • Niet (volledig) gevaccineerd? Dan moet u een negatieve PCR-test uitslag van maximaal 72 uur oud meenemen. Dat betekent dat je op het moment dat je het vliegtuig in gaat richting Cuba, een negatieve test moet hebben die op dat moment 72 uur oud is.
  • Bij aankomst op het vliegveld in Cuba is het mogelijk dat men alsnog ter plekke een test bij je willen afnemen, ongeacht of je gevaccineerd bent of niet.
  • Ook moet je bij aankomst in Cuba een Cubaanse gezondheidsverklaring invullen.
  • Wanneer je naar Cuba vliegt, heb je zowel bij vertrek als bij terugkomst in Nederland, een ingevulde Nederlandse gezondheidsverklaring nodig. In sommige gevallen is deze gezondheidsverklaring onderdeel van de incheck-procedure van de vliegmaatschappij. Is dit niet het geval? Dan moet je deze zelf, maximaal 24 uur van tevoren, ingevuld bij je hebben. Dit geldt voor iedereen

Aangezien de overheid van Cuba de regels nog al eens verandert, is het aan te raden altijd de site van Nederlandwereldwijd.nl te checken.

Overige corona maatregelen in Cuba

Ook in Cuba gelden een aantal maatregelen om de verspreiding van corona te beperken. De belangrijkste is het dragen van een mondkapje, dit is vrijwel overal verplicht. In ieder geval in alle openbare ruimtes, waaronder het vliegveld, en in het openbaar vervoer. Het is daarom aan te raden om zelf voldoende mondkapjes mee te nemen. Hoewel mondkapjes in Cuba ook zeker te koop zijn, kun je er niet op rekenen dat ze zomaar altijd en overal op voorraad zijn.

Visum voor Cuba

Naast de documenten rondom corona heb je voor je reis naar Cuba ook nog steeds een visum nodig. Met het visum voor Cuba mag je in totaal 30 dagen in Cuba verblijven.

Bestel je visum direct online bij Cubavisa.net.