Auto met privé chauffeur

reizen met privé chauffeur

Op Cuba kun je op verschillende manieren rondreizen. Zo kun je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reizen, kiezen voor optimale vrijheid door je rondreis met een huurauto te doen of je kunt je met een taxi elke keer naar je nieuwe bestemming laten brengen. Tenslotte is ook nog eens mogelijk om met een auto met chauffeur rond te reizen. En over deze laatste krijgen wij veel vragen binnen. Is dit misschien wel voordeliger dan bijvoorbeeld een huurauto? En wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van het huren van een auto en zelf rijden? En als ik er dan voor kies om rond te reizen met een privé chauffeur, hoe regel ik dit dan?

 

Auto huren met of zonder privé chauffeur?

Veel mensen die van plan zijn een rondreis te gaan maken door Cuba, vragen zich af of ze zelf rond willen rijden of dat ze liever een auto met privé chauffeur willen. Natuurlijk is het openbaar vervoer ook een optie, maar die heeft wel zo zijn beperkingen. Dus, zelf rijden of je laten rijden is dan de vraag.

Per auto met privé chauffeur rondreizen heeft een aantal voordelen ten opzichte van zelf rijden met een huurauto, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Je hoeft zelf niet te rijden. Als je niet van auto rijden houdt of je hebt geen vertrouwen in je rijvaardigheden, dan kan dit je wel wat stress besparen.
 2. Je privé chauffeur kent de verkeersregels, de wegen en de leuke plekken van Cuba. Zo verken je op een relaxte wijze het eiland.
 3. Omdat je zelf niet hoeft te rijden, kom je meer uitgerust op de plek van bestemming. En je chauffeur kan je nog helpen met het kiezen van je bestemmingen en routes.
 4. Je loopt niet het risico dat je huurauto beschadigd raakt, bijvoorbeeld omdat je deze op een ‘onhandige’ plek hebt geparkeerd.

Wij zijn zelf fan van het zelf rijden en dus van het huren van een auto zonder chauffeur. Wij zien hier voor ons bepaalde zwaarder wegende voordelen in ten opzichte van het rondreizen met een auto met privé chauffeur. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Je reist echt samen en hebt dus onderweg niet constant nog een medepassagier waar je rekening mee moet houden.
 2. Je gaat waar en wanneer je maar wilt en doet precies waar je zelf zin in hebt. Dit kan met chauffeur natuurlijk ook, maar is waarschijnlijk meer een ‘gevoelsdingetje’.
 3. Het rondrijden zelf, het ontdekken van leuke en soms uitdagende routes, is voor ons een belangrijk deel van de reis. Het gaat ons niet alleen om de verschillende bestemmingen, maar zeker om de reizen daar naartoe.
 4. Laten we het niet hopen, maar stel je krijgt een ongeval en raakt gewond. Dan weet je bij een huurauto doorgaans precies waarvoor je verzekerd bent en waar je dus op kan rekenen op het gebied van (medische) hulpverlening en eventueel zelf uitkering. Afhankelijk van hoe je van plan bent jouw privé chauffeur te regelen, is het maar de vraag wat er gebeurt na een ongeval.

Een auto met privé chauffeur regelen

De beslissing is er. Je wilt Cuba verkennen met een auto met privé chauffeur. De vraag is nu hoe je dat gaat regelen. Hiervoor zijn er een aantal opties. Je kunt vooraf, via een aantal verschillende reisbureaus vooraf een auto met privé chauffeur reserveren. Dit zal zeker de duurste optie zijn, maar je weet wel precies waar je aan toe bent. Overigens is dit dan vaak wel als onderdeel van een totaalpakket voor je rondreis. Er worden complete rondreizen, inclusief vluchten, overnachtingen en dus vervoer op Cuba aangeboden.

 

Ook kun je ter plekke opzoek naar een soort van reisbureau of touroperator die auto’s met chauffeurs aanbieden. Hier kun je in ieder geval wat makkelijker onderhandelen en zal de prijs dan ook wat meer richting de prijs van een huurauto gaan. Een derde optie is om op straat of bijvoorbeeld via de casa (of eventueel hotel) waar je verblijft eens vragen of zij iemand kennen die jullie graag een tijdje rond wilt rijden over het eiland. Dit is doorgaans de meest goedkope manier en kan zelfs goedkoper zijn dan het huren van een auto en zelf rondrijden. En de kans dat dit via je casa lukt is zeker groot. Elke Cubaan die de mogelijkheid heeft wil maar wat graag een tijdje reizigers rondrijden om zo weer wat bij te verdienen. En bovendien kennen de meeste Cubanen wel plekken waar zij goedkoper kunnen ‘tanken’. Dit scheelt dus in de kosten. Wil je ter plekke opzoek naar een ‘onofficiële’ privé chauffeur? Laat je gevoel dan meewegen in je beslissing. Zorg dat je een goed gevoel hebt bij de chauffeur die zijn diensten aanbiedt. Je zal immers nogal wat tijd met hem doorbrengen. Je hoort hierbij ook vaker de tip dat je beter een wat ouder iemand, zeker 40 plus, kan kiezen dan hele jonge mensen. Zij kennen het eiland beter, zijn (van horen zeggen) betrouwbaarder en hebben ook nog eens meer ervaring op de weg.

Lees snel meer over het huren van een auto, leuke routes in Cuba, goede tips over auto rijden in Cuba, de verkeersregels en andere leuke info over Cuba en het rondreizen door Cuba.

 

Deel-ons

One thought on “Auto met privé chauffeur

 1. Dit artikel vond ik interessant, wij zijn ook van plan om in december een rondreis in Cuba te maken. Wij doen dat vaker, alleen kunnen we dan gebruik maken van een navigatie systeem. Ik begrijp dat het in Cuba niet voorhanden is en dat maakt mij angstig om te rijden, omdat de juidste bewegwijzering ook niet optimaal blijkt te zijn. Verder lijkt het me een prachtig land met vriendelijke mensen. Graag een duidelijk antwoord wat mijn angst kan wegnemen.
  Bij voorbaat dank, Irma

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.