Het westen in 3 weken met strand

Veel mensen combineren een actieve rondreis met een paar dagen ontspannen aan het strand. En dat is dan ook voor ons de reden om een mooie route voor te stellen waarbij je de meeste hoogtepunten van Cuba beleeft en kunt genieten op een van de mooiste stranden van Cuba, Varadero.

Reisadvies-westen-Cuba-strand

Hoe lang verblijf je in elke plaats?

Natuurlijk is dit voor iedereen anders en is het afhankelijk van wat je allemaal wilt zien en doen. Maar als je twijfelt waar je langer en korter zou moeten zijn tijdens je rondreis door Cuba, dan kan onderstaande voorstel je misschien wel op weg helpen. Onderstaand reisplan voor een rondreis van drie weken en een paar dagen strand is gemaakt op basis van onze eigen ervaringen.

 1. Nederland – Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana
 5. Havana – Viñales
 6. Viñales
 7. Viñales
 8. Viñales – Las Terrazas
 9. Las Terrazas – Playa Larga
 10. Playa Larga – Cienfuegos
 11. Cienfuegos
 12. Cienfuegos – Trinidad
 13. Trinidad
 14. Trinidad
 15. Trinidad
 16. Trinidad – Santa Clara
 17. Santa Clara
 18. Santa Clara – Varadero
 19. Varadero
 20. Varadero
 21. Varadero – Havana

 

 

Met bovenstaand reisplan maak je ongeveer dezelfde reis als het reisplan van drie weken zonder strand, maar ruil je Remedios in voor Varadero. Het strand van Varadero behoort tot de mooiste van Cuba. Mooie witte en brede stranden die overgaan in het kraakheldere blauwe water. Maar voordat je hier komt verken je eerst een mooi en divers gedeelte van Cuba. En de ideale manier om dit te doen is met een huurauto. Zeker in het westen van Cuba zijn de meeste plaatsen verbonden met een snelweg, dus is autorijden zeker prima te doen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de snelwegen te vermijden. Kijk hiervoor ook even bij onze andere routes door Cuba!

Rondreis route van drie weken door het westen van Cuba

 

Afstanden en tijden van de route

De afstanden en tijden van de route van het reisplan van drie weken door het westen van Cuba, inclusief een aantal dagen strand, vind je hieronder.
RouteKm'sTijd
Havana - Viñales1852:00u
Viñales - Las Terrazas1281:30u
Las Terrazas - Playa Larga2513:05u
Playa Larga - Cienfuegos1141:30u
Cienfuegos - Trinidad831:20u
Trinidad - Santa Clara1211:55u
Santa Clara - Varadero2003:00u
Varadero - Havana1541:55u

 

Meer Cuba reisadviezen:

Lukt het al een beetje met het plannen van je rondreis door Cuba? Als je nog vragen hebt kun je die bij ons altijd stellen of kijk hier even rond. Grote kans dat je de antwoorden hier al vind. Heb je bijvoorbeeld al aan een visum voor Cuba gedacht? Wil je een auto huren in Cuba? Boek die dan alvast voordat je gaat. Houd rekening met enige doorlooptijd voordat je de bevestiging van het verhuurbedrijf ontvangt. Als je zelf rond gaat rijden door Cuba (wel aan te raden!), dan is het handig om een vooraf een goede wegenkaart van Cuba aan te schaffen en alvast wat tips te lezen over auto rijden in Cuba.

Deel-ons