Rondreis met kinderen

Ben je van plan om een rondreis te maken door Cuba? Met kinderen? Geen probleem! In Cuba vind je misschien niet heel veel faciliteiten speciaal voor kinderen, maar dat neemt niet weg dat je prima met kinderen door Cuba kan reizen. Overal in Cuba worden kinderen hartelijk ontvangen. Dit zul je zeker in je casa particular ervaren. Het kan je zelfs helpen nog makkelijker contact te maken met de Cubanen. Wel is het handig om te weten wat je op Cuba goed kunt verkrijgen en wat je beter van thuis mee kunt nemen. Niet alle producten, zeker verzorgingsproducten, zijn in Cuba net zo gemakkelijk (en voordelig) te krijgen als in Nederland. Zeker als het om producten voor kleine kinderen en baby’s gaat.

Kinderproducten in Cuba

Luiers zijn bijvoorbeeld wel in Cuba te koop. Zeker in de grote steden kun je prima luiers kopen. Het zijn misschien niet dezelfde luiers met dezelfde kwaliteit als je gewend bent, maar ze zijn er wel. Scheelt toch een hoop ruimte in je koffer of tas (of zelfs een hele koffer)! Ga je een paar dagen weg uit een grotere stad? Zorg dan in ieder geval dat je voor deze dagen genoeg bij je hebt. Gewoon, voor het geval dat. De meer ‘bijzondere’ verzorgingsproducten zijn soms wat moeilijker verkrijgbaar. Denk aan baby- of billendoekjes, prikvrije shampoo en goede en veilige zonnebrandcrème voor kinderen.

Accomodaties tijdens jullie rondreis

In hotels kunnen kinderen onder de 12 jaar veelal tegen gereduceerd tarief overnachten. Er wordt dan gewoon een extra bedje in de kamer geplaatst of deze is al standaard aanwezig. Wil je tijdens jullie rondreis voornamelijk bij mensen thuis slapen, in casas particulares? Goed idee! Want de eigenaren verwelkomen jou en je kinderen altijd bijzonder hartelijk. Bovendien zullen zij er alles aan doen om, ondanks de wellicht beperkte faciliteiten, je kinderen een zo mooi mogelijke tijd te laten beleven. Bovendien huur je bij een casa particular echt een kamer en onze ervaring is dat er veel kamers beschikbaar zijn waar één of twee kinderen bij kunnen of waar de bedden er al standaard in staan.

 

 

Uit eten met kinderen

Zoals gezegd zijn kinderen altijd overal welkom in Cuba. Maar, de voorzieningen zijn niet altijd zoals je gewend bent. Als je met je kinderen uit eten gaat, zul je maar zeer zelden een kinderstoeltje aantreffen. Ook is een gebrek aan ruimtes om luiers te verschonen of borstvoeding te geven. Dat laatste wordt dan ook gewoon in het openbaar gedaan. Wel zie je in Cuba steeds meer kindermenu’s of eten aangepast voor (kleine) kinderen op de menukaarten verschijnen.

Rondreizen met kinderen

Als je met (kleine) kinderen wilt gaan rondreizen door Cuba, is het goed om na te denken over ‘hoe’ je dat wilt gaan doen. Je kunt met het openbaar vervoer reizen, maar houd dan rekening met soms lange wachttijden en toch niet heel betrouwbare dienstregelingen. De bussen waarmee je dan doorgaans rond zult reizen zijn van prima kwaliteit, maar de ritten kunnen wel behoorlijk lang zijn. Hier zul je rekening mee moeten houden. Als je er voor kiest om met kinderen met het openbaar vervoer rond te gaan reizen, lees dan ook onze tips over het reizen met het openbaar vervoer. Ben je van plan om een auto te huren en met je huurauto Cuba te verkennen? Dat is wat ons betreft de beste optie. Zo heb je de vrijheid om te stoppen wanneer dat nodig is en kun je zelf de afstanden en reistijden bepalen. Er is echter wel een groot nadeel. In Cuba is het zo goed als onmogelijk om een kinderzitje voor in de auto te regelen bij het verhuurbedrijf. Sterker nog, deze zijn op Cuba eigenlijk gewoonweg niet te krijgen. Dus een kinderzitje ter plaatse aanschaffen is ook geen mogelijkheid. Je zult deze, indien nodig, dus zelf mee moeten nemen. Kies je voor het reizen met een huurauto? Lees dan ook onze tips over auto rijden in Cuba en het ophalen van je huurauto en ontdek de leuke routes van Cuba.
Deel-ons