Het westen in 3 weken

In drie weken zou je zowel het westen als het oosten van Cuba kunnen opnemen in je rondreis plannen. Dan ben je echter wel veel aan het reizen. Wil je wat meer ontspannen reizen en juist wat meer tijd besteden in de verschillende plaatsen waar je komt? Dan is het aan te raden om je rondreis te beperken tot het westen van Cuba. Zeker als je nog nooit in Cuba, of in ieder geval in dit deel van Cuba, bent geweest.

Reisadvies-westen-Cuba

Hoe lang verblijf je in elke plaats?

Je rondreis plannen is altijd leuk om te doen. En flexibiliteit inbouwen is wat ons betreft echt een must. Maar om je toch een beetje op weg te helpen bij het maken van een grove planning, hebben we het aantal dagen per plaats die je wilt bezoeken voor je op een rijtje gezet. Dit hebben we gedaan op basis van eigen ervaringen en natuurlijk ook op basis van eigen interesses. Ook zijn we voor het gemak ervan uitgegaan dat je aankomt op en vertrekt vanaf het vliegveld van Havana. In de meeste gevallen zal dit Havana of Varadero zijn.

 1. Nederland – Havana
 2. Havana
 3. Havana
 4. Havana
 5. Havana – Viñales
 6. Viñales
 7. Viñales
 8. Viñales – Las Terrazas
 9. Las Terrazas – Playa Larga
 10. Playa Larga – Cienfuegos
 11. Cienfuegos
 12. Cienfuegos – Trinidad
 13. Trinidad
 14. Trinidad
 15. Trinidad
 16. Trinidad – Santa Clara
 17. Santa Clara
 18. Santa Clara – Remedios
 19. Remedios
 20. Remedios – Havana
 21. Havana

Ten opzichte van de rondreis door het westen van Cuba in twee weken zijn er een aantal wijzigingen. We hebben Las Terrazas, Remedios en Playa Larga, ook wel bekend als de Varkensbaai, toegevoegd. Ook is je verblijf in Havana en Trinidad verlengt. Als je drie weken kunt gaan rondreizen door het westen van Cuba, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld nog langer in de Viñales Vallei te verblijven en zelfs vanaf daar verder naar onder te rijden. Velen bezoeken dan ook Pinar del Rio, maar dat vinden wij zo’n tegenvaller dat we hem niet hebben opgenomen in bovenstaande reisplan.

De route van de rondreis van drie weken op de kaart

 

Afstanden en tijden van de route

De afstanden en tijden van de route van het reisplan van drie weken door het westen van Cuba vind je hieronder.
RouteKm'sTijd
Havana - Viñales1852:00u
Viñales - Las Terrazas1281:30u
Las Terrazas - Playa Larga2513:05u
Playa Larga - Cienfuegos1141:30u
Cienfuegos - Trinidad831:20u
Trinidad - Santa Clara1211:55u
Santa Clara - Remedios440:45u
Remedios - Havana3233:40u

 

Meer Cuba reisadviezen:

Ben je van plan om helemaal zelf je rondreis door Cuba te plannen? Vergeet dan niet om vooraf een Cuba visum te regelen. Ook is het handig om vooraf een goede wegenkaart van Cuba te kopen. Die zijn in Cuba nauwelijks te krijgen. Wil je een auto huren in Cuba? Regel die dan ook vooraf. Dat scheelt je vaak een hoop gedoe en onzekerheid over eventuele beschikbaarheid op de momenten dat jij de huurauto wilt hebben. En tenslotte is het aan te raden om je reisverzekering te controleren op de dekking. Je bent verplicht om een reisverzekering met dekking voor medische kosten te hebben. Anders moet je deze ter plekke afsluiten bij aankomst in Cuba. En dat kost je altijd meer!

Deel-ons