Playa Santa Lucia

Playa Santa Lucia

Playa Santa Lucía is een strand aan het noorden van Cuba. Vanuit het oosten gezien eigenlijk het begin van de rij met eilanden, de Cayo’s. Het leuke aan het strand van Santa Lucía is dat de zee heel lang ondiep blijft. Je kunt 20 meter het water in lopen en de zee komt nog niet hoger dan je knieën. Ideaal om lekker half in het water te zonnebaden.

Playa Santa Lucía heeft een 20 kilometer lang strand, dat overgaat in het heldere turquoise water. De stranden zijn doorgaans rustiger dan de stranden die je verder naar het westen op de Cayo’s vindt. Het grootste gedeelten van het strand zijn onderdeel van een van de vier resorts. Wij verbleven hier in het Brisas Santa Lucía. Een prima resort met alle faciliteiten die je nodig hebt. Als gast mochten wij ook gebruik maken van de stranden van de andere resorts. Onbekend is of je ook als niet gast gebruik mag maken van de stranden.

 

 

Mocht je de stranden van Santa Lucía willen bezoeken, dan is het sowieso aan te raden om een of meerdere overnachtingen te boeken in een van de resorts. In de rest van het plaatsje is namelijk vrij weinig te beleven.

Onderweg naar de stranden van Santa Lucía zul je jezelf meerdere malen afvragen of je misschien verdwaald bent. Je rijdt hele stukken door moeraslanden en komt uiteindelijk bij het dorp Santa Lucía uit. Dit aanzicht zal je ook niet meteen in hogere sferen brengen en je hoopt eigenlijk dat het daarna, het strand en de hotels, beter gaat worden. Gelukkig doet dat het ook!

 

Leuke en mooie stranden

Naast Playa Lucia zijn er nog meer dan genoeg andere leuke stranden te ontdekken op Cuba. Van grote, toeristische, stranden tot kleine en afgelegen stranden of stranden waar je voornamelijk Cubanen tegenkomt. En je zult er tijdens je rondreis vast een paar willen bewonderen! Daarom hebben wij alvast een overzichtje gemaakt van leuke en mooie stranden op Cuba.

  • Playa Larga: Het strand een paar kilometer landinwaarts van Girón, aan het einde van de Varkensbaai.
  • Playa Varadero: het grote en brede zandstrand in het noorden van Cuba
  • Playa Gíron: een kleiner, maar leuk strandje op de plek waar de zee de Varkensbaai in gaat.
  • Cayo Jutías: lekker klein, beetje verstopt, maar bijzonder mooi en redelijk in de buurt van Viñales.
  • Playa Ancón: bekendste strand van het zuiden, bij Trinidad.
  • Esmeralda: strand in het noordoosten van Cuba, tussen Holguín en Guardalavaca.

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.