Reistijden

Cuba kent een tropisch savanne klimaat. In het zuidoosten van Cuba, waar onder ander Santiago de Cuba en Baracoa liggen, is sprake van een warm steppe klimaat.

Door het hele jaar heen is het er, naar Nederlandse maatstaven, met 25 tot 35 graden warm te noemen. De zon schijnt gemiddeld maar liefst 330 dagen per jaar . Ongeacht je gekozen reistijd, de kans dat je zon ziet is dus heel erg groot.

Omdat Cuba een eiland is en de meeste plekken die je waarschijnlijk zou willen bezoeken dicht bij de kust liggen, wordt deze warmte wel verzacht door de altijd aanwezige wind vanaf de zee.

Ook tijdens het regenseizoen, in het begin van de zomer, kun je rekenen op genoeg zon. Als er buien vallen zijn deze vaak kort en zullen ze snel overwaaien. Het regenseizoen start in juni en loopt door tot en met september. De maanden oktober en november vallen ook nog in de zomer.

De beste reistijd in Cuba

De beste reistijd voor Cuba ligt eigenlijk in de wintermaanden, van eind november tot en met april. Het is dan droger dan in de rest van het jaar, het is nog heerlijk warm en je hebt minder tot geen kans op orkanen of enorme windhozen. De maanden augustus en september zijn de maanden met de meeste kans op een orkaan en daarmee de minst gunstige reistijd. Het echt toeristische hoogseizoen start ergens halverwege november en loopt tot halverwege maart.

Hieronder per maand een beknopt overzicht.

Weer_Cuba

In het groen wordt de beste reistijd voor Cuba aangegeven. De maanden met een oranje aanbeveling zijn de minder gunstige reistijden en in het rood de maanden die als het even kan, afgeraden worden. Voornamelijk vanwege de kans op orkanen. Maakt het jou niet uit wanneer je jouw reis naar Cuba plant? Kies dan voor de beste reistijd en vertrek dus ergens tussen half november en eind april.

Meer uitgebreide informatie over reistijden per maand vind je hier:

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.