Tanken in Cuba

Veel mensen kiezen er voor om met een huurauto erop uit te trekken en zo op eigen tempo Cuba te ontdekken. En om zo wat meters te kunnen is het wel handig als je zorgt voor de nodige brandstof. Gelukkig vind je in Cuba tegenwoordig een stuk meer tankstations dan jaren geleden. Om te voorkomen dat je ergens op je route langs de weg komt te staan, is het toch handig als je ongeveer weet waar je kunt tanken. En natuurlijk ook wát je moet tanken.

Het is altijd aan te raden om voordat je vertrekt te controleren hoeveel benzine je nog hebt. Is de tank minder dan half vol? Dan is het zeker aan te raden om alvast voor vertrek in de buurt te tanken. Eigenlijk doen wij dat altijd, behalve als de tank echt nog bijna vol is. Op veel wegenkaarten staat aangegeven waar je kunt tanken. Dit is handig, want zo kun je er bij het uitstippelen van de route rekening mee houden.

 

Welke brandstof moet ik tanken?

In Cuba heb je eigenlijk maar twee smaakjes. De Especial is de brandstof die je moet tanken. Dit is de ‘gewone’ benzine. De andere variant, Regular, is eigenlijk hetzelfde als de Especial, maar dan verdunt. Niet zo goed voor je auto dus. Hou er rekening mee dat je niet verzekerd bent als je per ongeluk de verkeerde brandstof in je huurauto gooit en daardoor schade ontstaat. Bovendien mag je met een huurauto officieel alleen maar Especial tanken. Tank dus altijd de Especial!

 

Betalen bij een tankstation

In Cuba kun je bij het tankstation altijd cash betalen. Daarnaast is het ‘in principe’ ook mogelijk om op veel plekken met je creditcard te betalen. Zorg wel dat je jouw paspoort bij de hand hebt als je met je creditcard wilt betalen. En ondanks dat je dus met je creditcard kan betalen, is het handig om cash geld (CUC’s) achter de hand te hebben. De digitale infrastructuur van Cuba is namelijk nog niet helemaal betrouwbaar. Hierdoor liggen systemen er wel eens uit. In dat geval is het handig als je toch verder kunt, dus cash is altijd goed om bij je te hebben!

 

Meer over auto rijden in Cuba

 
Deel-ons