In juli naar Cuba

Juli in Cuba

Van plan om in de zomermaanden door Cuba te reizen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de weersverwachtingen in juli. Zo kun je goed voorbereid beginnen aan je reis door Cuba.

Temperatuur in juli

Juli is net als juni en augustus een warme maand. De warmste van het jaar in Cuba, met een gemiddelde van 31 graden.

 

 

Neerslag in juli

Juli is niet de beste maand om Cuba te bezoeken. De kans op (veel) neerslag is groot en de kans op orkanen is aanzienlijk. De buien zijn doorgaans niet van lange duur. Er valt in gemiddeld 14 dagen van neerslag ongeveer 90 mm. Een stuk minder neerslag per dag dan bijvoorbeeld juni, augustus en september, maar nog steeds een behoorlijke kans op regelmatig een bui.

Aantal uren zon in juli

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Juli heeft gemiddeld 8 uren zon per dag.

Festivals

Ben je in juli in Cuba en toevallig ook nog in de buurt van Santiago de Cuba? Dan kun je wel eens geluk hebben. Van  3 tot en met 9 juli wordt het Festival del Caribe, ook wel bekend als ‘Fiesta del Fuego’, gehouden in Santiago de Cuba. Door de hele stad vind je tal van activiteiten. Van muziek tot theater en van film- en dansvoorstellingen tot parades.

In juli op rondreis door Cuba? Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.