In mei naar Cuba

Mei  in Cuba

Ben je plannen aan het maken voor een rondreis door Cuba? En ben je van plan om in mei richting Cuba te vertrekken, maar twijfel je aan de weersomstandigheden? Hieronder vind je meer informatie over het weer in mei in Cuba.

Temperatuur in mei

In mei bereikt de gemiddelde temperatuur de grens van 30 graden. De zomer is aangebroken in Cuba. En als je dan toch in de zomer naar Cuba wilt gaan, doen het dan in mei! Naast de oplopende temperaturen zal ook de luchtvochtigheid, zeker in de binnenlanden en zuidkant, toenemen. In mei stijgt de luchtvochtigheid al, maar is deze nog prima vol te houden.

 

 

Neerslag in mei

Naast de stijgende temperaturen en luchtvochtigheid neemt ook de kans op neerslag toe vanaf mei. Je zit echter nog niet in het ‘hurricanseason’, dus de kans op orkanen is nog niet zo groot als in juli, augustus, september en oktober. Ook lange dagen van regen hoef je in mei nog niet te verwachten. Denk eerder aan af en toe een bui in de namiddag en avond. In mei neemt de hoeveelheid neerslag al wel flink toe ten opzichte van april. Gemiddeld zo’n 135 mm en in het zuidoosten zelfs 172 mm. Deze hoeveelheid neerslag valt gemiddeld in negen dagen.

Aantal uren zon in mei

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Mei heeft gemiddeld 7 uren zon per dag.

 

In mei op rondreis door Cuba? Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.