Online een auto huren

Als je voor je rondreis door Cuba graag gebruik wilt maken van een huurauto, dan is het aan te raden om deze al zo snel mogelijk te reserveren. Je kunt je huurauto reserveren via een reisbureau, als je daar ook andere onderdelen van je reis hebt geboekt. Een andere goede mogelijkheid is om je huurauto online te reserveren. Dit kan onder andere bij TUI Cars. Het TUI verhuurbedrijf zoekt naar aanbiedingen van verschillende autoverhuurbedrijven, die huurauto’s aanbieden op Cuba. Zoals gezegd zijn dat niet zoveel bedrijven als dat je gewend bent. Doorgaans zijn er maar drie autoverhuur bedrijven die je in de vergelijkingen van de huurauto’s ziet, namelijk Rex, Havanautos en CubaCar. Nadat je online een huurauto geboekt hebt, stuurt TUI Cars je aanvraag naar deze bedrijven en zij doen vervolgens een check op beschikbaarheid. Het komt geregeld voor dat je boeking uiteindelijk niet geaccepteerd wordt. De digitale evolutie staat in Cuba nog maar in de kinderschoenen, als we al van schoenen kunnen praten. Zorg daarom dat, als het even kan, je ruim van te voren een huurauto boekt.

Wat heb je nodig om online een huurauto te reserveren?

Om online een auto te huren voor je rondreis door Cuba heb je een aantal gegevens nodig, namelijk:

  • Je persoonsgegevens
  • Je adresgegevens
  • Je e-mailadres
  • Het nummer van je rijbewijs (license number)

Naast bovenstaande gegevens heb je eventueel nog betaalgegevens nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je de huurauto wilt betalen. Wil je met je creditcard betalen? Dan is het handig om deze bij de hand te hebben. Je betaalt hier overigens wel een kleine opslag voor. Verder kun je ook met iDeal en Giropay betalen.

Hoe ben ik verzekerd met mijn huurauto?

Afhankelijk van via welk autoverhuurbedrijf je boekt, zitten de kosten van in ieder geval de aansprakelijkheidsverzekering al wel of niet bij de prijs in. Meestal niet overigens. In dat geval dien je bij het ophalen van je huurauto in Cuba de verzekering af te rekenen. Denk hierbij aan 10-15 CUC per dag. Als je online je huurauto wilt reserveren vind je daar ook altijd alle voorwaarden. Bekijk voor de dekking en de kosten van tevoren altijd deze voorwaarden.

 

Moet ik borg betalen?

Ja. Zover wij weten moet je altijd borg betalen. Deze betaal je op het moment dat je de huurauto op komt halen in Cuba. Hiervoor wordt je creditcard gebruikt. Er wordt een reservering op je creditcard gedaan en deze wordt teniet gedaan als je de huurauto weer terug komt brengen en je geen of niet teveel schade hebt. Bekijk voor de hoogte van de voorwaarden altijd de voorwaarden. Reken op zo’n 100 tot 300 CUC per week. Wij hebben zelf tot nu toe niet de mooiste huurauto’s meegekregen. En de eerste keer voelt dat helemaal niet goed. Een auto vol met deukjes en krassen. Maar je merkt al snel dat dit eigenlijk best prettig is. Zo valt een krasje meer of minder niet op. En dat hadden we ook wel nodig. Er zijn echt wel wat krassen bijgekomen, we hadden een lekke band (bij drop-off niet zichtbaar) en nog wat mankementen. Voor deze ‘schades’ hebben wij helemaal niks aan borg hoeven inleveren. Onze ervaring is dat ze echt kijken naar de wat grotere schades en wel heel scherp zijn op het brandstofpeil. Hiervan deed de meter het bij onze hierboven beschreven auto het niet, dus we moesten met een van de mannen van het verhuurbedrijf na een discussie naar het tankstation. Hier zagen ze dat er niks extra’s in ging en was alles in orde. Al met al is de ervaring dat ze niet zo streng zijn met het inleveren. Toch is het handig om even de tips te bekijken van het ophalen van je huurauto (onderaan de pagina).

 

Mag elke reisgenoot in de huurauto rijden?

Nee, tenzij je dit van tevoren geregeld hebt. En geregeld betekent ook hier dat je er voor betaald hebt. Je betaalt per extra bestuurder een bepaald bedrag. Dat bedrag hangt af van het verhuurbedrijf, de auto die je wilt huren en het aantal dagen dat je de auto wilt huren.

 

Bevestiging van de reservering van je huurauto binnen? Mooi! Dan kun je nu opzoek naar de mooiste stranden en leukste steden van Cuba en de beste routes daar naartoe. Lees dan meteen even onze tips over auto rijden in Cuba en de Cubaanse verkeersregels. Vergeet ook niet om vooraf alvast een goede Cuba reisgids en wegenkaart te scoren. Veel plezier!

Meer over een auto huren in Cuba:

 

Deel-ons

One thought on “Online een auto huren

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.