Cuba wegenkaart

In Cuba is het niet toegestaan om met een navigatiesysteem te rijden. Sterker nog, officieel mag je helemaal geen apparatuur bij je hebben die een GPS functionaliteit heeft. En dat is tegenwoordig nogal wat. Denk aan je mobiel, maar bijvoorbeeld ook aan je camera. Wij zijn hier zelf bij binnenkomst in Cuba nooit op gecontroleerd, maar zou niet de weg op gaan met een navigatiesysteem (als die daar al zou werken überhaupt). En als je zelf met de auto een rondreis door Cuba wilt gaan maken, dan is een goede wegenkaart dus een absolute must. Maar wat is een goede wegenkaart en waar vind ik deze?

 

Wat is een goede wegenkaart?

Als je enige tijd gaat rondreizen door Cuba, dan zal de wegenkaart die je meeneemt nog wel wat te verduren krijgen. Talloze keren opvouwen en weer uitvouwen, draaien, keren, kreuken. En dan wordt er ook nog wel eens wat op geknoeid. Al met al is het fijn als de wegenkaart die je meeneemt naar Cuba wel tegen een stootje kan. En een goede wegenkaart kan dit. Daarnaast is het goed om bij het kiezen van de juiste wegenkaart te kijken naar de schaal van de kaart. Dus op welke schaal is de wegenkaart getekend? Hoe gedetailleerder de kaart, hoe beter toch? De vraag is of dat altijd zo is. Als jij alleen maar de snelste route van A naar B rijdt en dus kleine landweggetjes vermijd, en voor de stadsplattegronden gewoon een goede reisgids hebt, waarom heb je dan een zo gedetailleerde wegenkaart nodig? Immers, hoe gedetailleerder de kaart, hoe groter de kaart. En daarmee vaak ook wat onhandiger.

Aangezien wij zelf graag de snelwegen vermijden tijdens onze rondreizen, kiezen wij doorgaans voor een gedetailleerde kaart.

 

Waar kun je een wegenkaart van Cuba kopen?

Het is handig om in ieder geval voordat je naar Cuba gaat een goede wegenkaart aan te schaffen. Tenminste, als je die nodig hebt omdat je zelf gaat rondreizen. In Cuba is het vrij lastig om een goede wegenkaart te kopen en in Nederland zijn er genoeg goede kaarten te krijgen. Je kunt je wegenkaart bij de beter boekhandel kopen of bij bijvoorbeeld de ANWB winkel. Natuurlijk kun je jouw wegenkaart ook online kopen. We hebben een aantal goede wegenkaarten voor je op een rijtje gezet.

Cuba Wegenkaart van Cuba Incentives

Wegenkaart Cuba Cubavisa

Deze wegenkaart van Cuba Incentives kun je online bij Cubavisa.net. Het is een behoorlijk gedetailleerde kaart met een schaal van 1:500.000. De kaart is met € 20,- niet erg goedkoop, maar het is wel bijna de enige kaart met deze schaal. En heb je toevallig ook nog een visum nodig voor Cuba? Dan kun je wel weer profiteren van een goede aanbieding. Je koopt twee visa én de wegenkaart voor slechts € 60,-. Goede deal dus.

Koop nu via Cubavisa.net

 

De wegenkaart van freytag & berndtCuba wegenkaart Freytag

De wegenkaart van freytag & berndt is ook een prima wegenkaart. Wij hadden deze zelf de eerste keer. Het voordeel van deze kaart was dat ie vrij stevig is. Het nadeel is dat de kaart wat minder gedetailleerd is dan de wegenkaart hierboven. De schaal is dan ook maar 1:900.000. En ook hiermee konden wij onze weg prima vinden over de landweggetjes en de kleine dorpjes, maar het is net wat lastiger. Deze wegenkaart koop je voor net iets meer dan een tientje bij bol.com.

Koop bij bol.com