Las Terrazas

Las Terrazas

Las Terrazas is een klein dorpje of plaatsje met 900 inwoners in de heuvels van Sierra de Rosario. Midden in een door de UNESCO beschermt natuurreservaat. Je vindt Las Terrazas tussen Havana en Viñales. En wat is het verschil tussen deze beide plekken groot. Het drukke, bebouwde, Havana en het groene, rustige Las Terrazas. En dat op nog geen uur rijden vanaf Havana.

De naam Las Terrazas verwijst naar de voor de pijnbomen aangelegde terrassen waar het gebied om bekend staat. Naast de pijnbomen vind je in dit gebied van de Sierra de Rosario oude koffieplantages. Hier kun je de oude barakken bezoeken waar de slaven in verbleven.

 

 

Het eco-toerisme is al jaren de belangrijkste bron van inkomsten van Las Terrazas en haar bewoners. Het hotel in Las Terrazas, Hotel Moka, is dan ook een uitstekend startpunt voor verschillende wandelingen door het gebied. En je hoeft hier echt geen geoefend wandelaar voor te zijn. Maak een paar leuke tochtjes van een of twee uur en geniet van de mooie en groene omgeving. Geen zin om te wandelen? Geen probleem. Als je er toch op uit wilt, kun je ook kiezen voor een van de vele paardrijdtochten of huur een mountainbike en trek en zelf of met een gids op uit. Even geen zin in iets actiefs? Kom dan lekker tot rust in de natuurlijke baden van Baños del San Juan. Deze baden of kleine meertjes zijn als de centrale parken en pleinen voor de steden in Cuba. Iedereen komt hier samen om te praten, te zingen, te baden, te barbecueën en lekker te ontspannen.

Baños del San Juan

Las Terrazas bezoeken tijdens je rondreis?

Veel mensen die een rondreis maken door Cuba willen een bezoek brengen aan Las Terrazas. Alleen de vraag is dan vaak wanneer ze het beste Las Terrazas kunnen bezoeken. En het antwoord ligt aan je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk de route die je wilt gaan rijden. Wil je vanuit Havana naar Viñales of Pinar del Rio en vervolgens door naar Cienfuegos en Trinidad? Dan kun je Las Terrazas bezoeken als je van Havana naar Viñales gaat of van Viñales naar Cienfuegos.

Wil je meerdere dagen in Las Terrazas verblijven? Dan is het handiger om Las Terrazas te bezoeken op de route van Viñales naar Cienfuegos. Dit is een langere reis dan van Havana naar Viñales of Pinar.

Wil je Las Terrazas bezoeken zonder overnachting? Dat is prima te doen hoor en je hebt nog genoeg tijd om rond te lopen als je op de route van Havana naar Viñales een bezoek brengt aan Las Terrazas.