Het oosten in 2 weken

Als je nog nooit in Cuba bent geweest en maar beperkt de tijd hebt, dan zouden wij aanraden om een rondreis door het westen van Cuba te maken. Dit ondanks dat Santiago de Cuba voor ons eigenlijk wel op een gedeelde nummer 1 staat van leukste steden van Cuba. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Je vindt in het westen gewoonweg de meeste bijzonderheden en bezienswaardigheden, je beleeft daar meer het beeld dat velen van Cuba hebben en bovendien is het westen ook nog eens bijzonder afwisselend. De grote stad Havana, de bijzondere natuurlijk van de Viñales Vallei en het pittoreske Trinidad.

Reisadvies-oosten-Cuba

Ben je al eens in Cuba geweest of wil je gewoon graag naar het oosten? En heb je maar twee weken de tijd? Dan hebben we hieronder een mooie route voor je samengesteld om je te helpen je eigen rondreis door Cuba te plannen.

 1. Nederland – Holguín
 2. Holguín
 3. Holguín – Santo Domingo
 4. Santo Domingo
 5. Santo Domingo – Santiago de Cuba
 6. Santiago de Cuba
 7. Santiago de Cuba
 8. Santiago de Cuba
 9. Santiago de Cuba – Baracoa
 10. Baracoa
 11. Baracoa
 12. Baracoa – Guardalavaca
 13. Guardalavaca
 14. Guardalavaca – Holguín

De route van twee weken rondreizen door het oosten

 

Afstanden en tijden van de route

Hieronder vind je de afstanden en tijden van de rondreis route van 2 weken door het oosten van Cuba.
RouteKm'sTijd
Holguín - Santo Domingo1322:15u
Santo Domingo - Santiago de Cuba1722:35u
Santiago de Cuba - Baracoa2423:40u
Baracoa - Guardalavaca 2523:30u
Guardalavaca - Holguín591:10u

 

Meer Cuba reisadvies:

Zelf je rondreis door Cuba aan het plannen? Controleer dan goed welke reisdocumenten je nodig hebt en vergeet niet op tijd een visum voor Cuba aan te vragen. Wil je een auto huren in Cuba? Dan is het aan te raden om die ook alvast vooraf te reserveren. Dat scheelt je vaak een hoop gedoe en je weet meteen waar je aan toe bent. Ook is het handig om vooraf een goede wegenkaart van Cuba te kopen. Die zijn in Cuba nauwelijks te krijgen. Hetzelfde geldt voor een goede Cuba reisgids. En tenslotte is het aan te raden om je reisverzekering te controleren op de dekking. Je bent verplicht om een reisverzekering met dekking voor medische kosten te hebben. Anders moet je deze ter plekke afsluiten bij aankomst in Cuba. En dat kost je altijd meer!

Deel-ons