Backpacken

In alle vrijheid en op eigen tempo Cuba verkennen? Ga backpacken! Veel mensen verkennen Cuba via een georganiseerde reis of vanuit een all inclusive resort, van waaruit ze uitstapjes maken. Maar Cuba is prima op eigen houtje te verkennen. Boek een vlucht, wellicht een huurauto, pak je rugtas en ga lekker backpacken. Cuba is behoorlijk veilig, dus backpacken is echt een prima optie.

Backpacken in Cuba

 

Ben je van plan te gaan backpacken door Cuba en twijfel je hoe je binnen Cuba wilt reizen? Lees dan meer over het reizen met openbaar vervoer, per taxi en de vele tips over het rondreizen door Cuba per huurauto. Backpacken in Cuba zal iets anders gaan dan je misschien gewend bent in bijvoorbeeld Aziatische landen. Het openbaar vervoer kan je zeker niet overal brengen en is ook beperkt aanwezig. Veel Cubanen zelf lijken te liften, maar in werkelijkheid staan ze te wachten op het lokale openbaar vervoer. In veel gevallen een oude truck. Het zal je zeker niet altijd in dank afgenomen worden als jij met je backpack 1,5 plek in zal nemen op zo’n truck. Wil je echt gaan en staan waar en wanneer je wilt? Dan is een huurauto toch echt de beste optie voor jouw backpack reis door Cuba.

 

 

Als backpacker wil je in de meeste gevallen niet zo snel mogelijk van A naar B. De bestemming is niet zozeer je doel. Je doel is de reis zelf. De bekende routes door Cuba zijn veelal via de snelweg, als deze aanwezig zijn. Wil je leukere en meer uitdagender routes, waar je meer ziet dan snelweg? Bekijk dan onze routes door Cuba.

Kamperen in Cuba

Als je in Europa gaat backpacken, dan kun je in de meeste landen heel goed en goedkoop terecht op campings. Je neemt een tentje mee in je backpack en kunt op deze manier relatief goedkoop rondreizen door Europa. In Cuba kennen ze kamperen niet echt zoals wij dat kennen. Je hebt wel campings in Cuba, Campismos genoemd, maar ook daar mag je vaak officieel niet een tent opzetten om daar vervolgens in te overnachten. Op deze campings vind je soort van vakantiehuisjes die je kunt huren, welke doorgaans  officieel alleen beschikbaar zijn voor Cubanen. En als toerist is het niet toegestaan om op een camping te verblijven als deze bedoeld is voor Cubanen. Maar goed, in Cuba geldt toch: Waar een CUC is, is een weg. Er zijn dus wel mogelijkheden. Het is alleen wel moeilijk om er op te rekenen. En als je wilt backpacken met een tentje en bijvoorbeeld afhankelijk bent van het openbaar vervoer, dan is het wel prettig om zeker te weten of je op de camping mag verblijven. Zeker omdat de campings niet in de meest toeristische en toegankelijke gebieden zijn en nooit in of vlakbij een stad. Al met al kan wel vastgesteld worden dat backpacken met een tentje in Cuba best een uitdaging zal worden. Het is dan ook niet aan te raden. Persoonlijk gaat onze voorkeur naar het huren van een auto, backpacks in de achterbak en gaan!

 

Vraag: Ben je zelf gaan backpacken in Cuba en heb je leuke tips die je wilt delen? Je tips en verhalen zijn van harte welkom!

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.