Santiago de Cuba

Santiago de Cuba
Catedral de Nuestra Señora de la Asunción aan het Parque Céspedes, het hart van Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is met 450 duizend inwoners de op een na grootste stad van Cuba, na Havana. De stad ligt in het zuidoosten van Cuba, aan de kust.

 

Wie tijdens zijn reis naar en door Cuba zowel Havana als Santiago de Cuba bezoekt, ervaart een groot verschil in sfeer en cultuur. Daar waar je in Havana meer invloeden vanuit Amerika en de oude Spaanse koloniale tijden ervaart, merk je in Santiago de Cuba de duidelijke aanwezigheid van invloeden vanuit Haïti en Afrika. Santiago de Cuba was in de geschiedenis de aankomsthaven voor slaven vanuit Afrika en dat is tot op de dag van vandaag nog te merken. Van hieruit is de Afro-Cubaanse cultuur ontstaan met een eigen religie, de santeria.

De meeste mensen die Santiago de Cuba bezoeken, komen  voor de muziek. Muziek is overal te vinden in Santiago, op de pleintjes, in de straten en in de vele muziekhuizen (casa de la musica). En naast de muziek en gezelligheid is er in Santiago de Cuba genoeg te doen en zien.

 

 

Verder valt op dat de mensen in Santiago de Cuba wat meer ontspannen ogen. Dit betekent niet dat ze geen moeite zullen doen om wat te verdienen aan toeristen. Je bent immers nog steeds in Cuba heh!

Ligging en klimaat Santiago de Cuba

Santiago de Cuba ligt in het zuidoosten van Cuba. Ten westen van Santiago de Cuba ligt de Sierra Maestra, de grootste bergketen van Cuba. Santiago de Cuba wordt omringd door bergen, waardoor er minder wind staat dan in de meeste steden op Cuba. Hierdoor is het vaak wat warmer en vochtiger dan in de rest van het eiland.

Santiago de Cuba bezoeken tijdens jouw rondreis?

Santiago de Cuba wordt iets minder bezocht door toeristen dan bijvoorbeeld Havana, Varadero en Trinidad, maar was voor ons zeker een van de leukste steden van Cuba. Vanuit Havana of Varadero is het een behoorlijke trip, maar op de route naar Santiago de Cuba liggen veel leuke steden en plekken die je eigenlijk niet mag missen als je naar Cuba gaat. Dus stap in je huurauto of reis met het openbaar vervoer naar Santiago de Cuba en ervaar een totaal ander Cuba dan in het noord-westen van het eiland. En met een goede Cuba reisgids mis je niks van deze mooie en levendige stad!

Autorijden in Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is een prima stad om met de auto te bezoeken. Er is slechts één snelweg die je naar Santiago de Cuba brengt. En vanaf deze snelweg rij je eenvoudig de stad in. De stad heeft een aantal grote ‘hoofdwegen’ en vanaf deze wegen is het nooit echt ver naar je eindbestemming. Dat maakt autorijden in Santiago de Cuba wel prettig. Het is wel een vrij drukke stad en zeker met parkeren moet je ook wel goed opletten. Zet je auto niet zomaar ergens neer, maar zorg voor een veilige plek. Blijf je overnachten in Santiago de Cuba? Vraag dan bij je hotel of casa waar je de auto veilig kan parkeren. Zorg natuurlijk ook dat je goed op de hoogte bent van de verkeersregels op Cuba, maar dat spreekt voor zich.

Meer over Santiago de Cuba

Tenzing Travel - Cuba

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.