Dagje weg vanuit Havana

Verblijf je langere tijd, of misschien wel je hele vakantie, in Havana? En ben je benieuwd welke leuke uitstapjes je kan maken vanuit Havana? Dan hebben we hieronder alvast een paar ideeën voor je.

Naar het strand: Vanuit Havana even lekker uitblazen en ontspannen op het strand? Dat kan. Het dichtstbijzijnde strand is Playa del Este, ook wel de stranden van Havana genoemd. Maar als je in Havana bent en je wilt even snel het strand op duiken, dan kom je toch bedrogen uit. De stranden liggen namelijk zo’n 23 kilometer van Havana af, richting Santa Cruz del Norte. De stranden van Playa del Este zijn met de bus (T3) en met de taxi te bereiken. Naast Playa del Este kun je ook kiezen voor Playa Santa Maria del Mar of Playa Jibacoa. Bij dit laatste strand hebben wij een keer de laatste 2 dagen van onze rondreis doorgebracht. Prima om even bij te komen, maar verder niet heel bijzonder. Niet zoals andere stranden in Cuba.

Cojimar: Ontvlucht even de drukte en hectiek van Havana en bezoek Cojimar. Een klein vissersdorpje op slechts 6 kilometer afstand ten oosten van Havana. Maak een wandeling langs het water en de knusse straatjes. Er is niet veel bijzonders te doen, maar dat is soms eigenlijk wel lekker.

 

 

Viñales Vallei: Een absolute aanrader. Het liefst voor meerdere dagen, maar als dat niet mogelijk is, reis dan in een dag door de Viñales Vallei. Vanuit Havana zijn er meerdere mogelijkheden om een tour naar de Viñales Vallei te boeken. Natuurlijk kun je ook zelf een auto huren en er een of meerdere dagen doorheen rijden. We hebben nog wel een mooie route van Havana naar Viñales voor je! Het landschap is zo anders als je ooit hebt gezien en zeker dan je ziet in en rondom Havana. Je rijdt in een paar uur naar het hart van de vallei. Als je echt maar een dagje weg wilt, reken er dan wel op dat je zo’n 12 uur weg bent voor een dagtocht naar de Viñales Vallei. Lees meer over Viñales.

Santa Clara: In ruim 3 uur rijd je van Havana naar Santa Clara. Voor een dagje weg ben je dus wel even onderweg. Maar anders dan bij veel andere steden vonden wij Santa Clara heel leuk voor een dag, maar langer hoeft niet. Wat dat betreft een prima uitstapje. In Santa Clara zijn vele bezienswaardigheden die voornamelijk gericht zijn op hun held, Che Guevara. Santa Clara is goed met het openbaar vervoer te bereiken, maar ook je kunt bijvoorbeeld ook voor een dag een auto huren en er lekker zelf naar toe rijden. Lees meer over Santa Clara.

Het beeld van Che Guevara op het Plaza de la Revolución.
Het beeld van Che Guevara op het Plaza de la Revolución.

Trinidad: Trinidad behoort tot een van de mooiste en leukste steden van Cuba en is daarom zeker het bezoeken waard. En eigenlijk zoals voor de meeste steden en gebieden in Cuba geldt, geldt ook voor Trinidad dat je hier het liefst minimaal een paar dagen zou willen zijn. Toch is het ook mogelijk om met een georganiseerde excursie of met het openbaar vervoer een dagje Trinidad ‘te doen’. Reken er wel op dat je ruim 4 uur onderweg bent (enkele reis). Een dagje weg naar Trinidad betekent dus dat het een lange dag wordt en je vroeg op moet. Lees meer over Trinidad.

Varkensbaai: Reis in zo’n 2 uur van Havana naar de Varkensbaai en de stranden van Playa Larga. Historisch gezien een leuke aanvulling op je bezoek aan Cuba. Daarnaast is de baai mooi gelegen en kun je jezelf hier prima een paar uurtjes of middagje vermaken. Lees meer over Playa Larga.

Las Terazzas: Op een kleine 75 kilometer van Havana vind je Las Terazzas, een ecotoeristisch centrum. Bezoek het kleine plaatsje, wandel door de bosrijke heuvels van het Nationaal park Sierra del Rosario en geniet langs de vele watertjes die je tegen zult komen tijdens je bezoek aan Las Terazzas. Er worden vanuit Havana verschillende excursies georganiseerd naar Las Terazzas, maar je kunt er ook op eigen gelegenheid naartoe, bijvoorbeeld met een huurauto of met het openbaar vervoer.

 

Zeevissen vanuit Havana

Aangezien Cuba een eiland is en je gezien de grootte van het eiland ook nooit ver van de zee af bent, is het op Cuba ook volop mogelijk om op zee te vissen. Vanaf de kant kan natuurlijk bijna overal, al is het wel een uitdaging om een uitrusting te scoren als je die zelf niet hebt meegenomen. Maar ook zeevissen vanaf een boot wordt veel aangeboden. Zo is het ook in Havana mogelijk om een tour met een boot te maken en lekker een paar uur of een dag te vissen. Zo kun je onder andere terecht bij Marina Hemingway, helemaal in het westen van Havana. Marina Hemingway is een jachthaven dat ook tochten organiseert om te (diep)zeevissen. Of de boten uitvaren is wel afhankelijk van de animo. De prijzen zijn te overzien. Je betaalt voor 4 personen ongeveer 500 CUC voor een dag vissen. Dit is inclusief materiaal, aas en wat te drinken. We zijn er zelf nog niet geweest, maar je als je wilt zeevissen kun je naast Marina Hemingway ook terecht bij Marina Tarara, helemaal aan de andere (oosten dus) kant van Havana. Deze haven wordt beheerd door hetzelfde bedrijf en biedt dan ook vergelijkbare tochten aan.

 

Meer over Havana

 

Deel-ons