In januari naar Cuba

Januari in Cuba

Ben je plannen aan het maken voor een reis naar en door Cuba? En wil je weten wat de beste reistijd is voor je rondreis? Hieronder lees je meer over het bezoeken van Cuba in januari.

Temperatuur in januari

Januari is een goede maand voor een rondreis door Cuba. Met milde tot warme temperaturen, gemiddeld 26 graden, is het prima vertoeven. Aan de noordkant van het eiland kan het door de wind nog wel wat afkoelen, wat het gemiddelde van het eiland omlaag haalt. De temperaturen in het zuiden en ook het zuidoosten zijn in januari met 28 tot 30 graden best warm.

 

 

Neerslag in januari

De winters in Cuba is het droge seizoen, zo ook in januari. Met een gemiddelde neerslag van 44 mm in het zuidoosten en 65 mm in het noordwesten behoort januari dan ook tot een van de vijf droge maanden. Naast januari behoren ook december, februari, maart en april tot de droogste maanden van het jaar. Natuurlijk is dit geen garantie voor een rondreis zonder regen, maar de kans op meerdere dagen met lange regenbuien is klein. Gemiddeld kent januari slecht 6 dagen van regen.

Aantal uren zon in januari

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is eigenlijk door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Januari kent gemiddeld 7 uren zon per dag.

Feestdagen in januari

Op 1 januari viert Cuba de verjaardag van de Revolutie. De verjaardag van de Revolutie wordt voornamelijk gevierd in Santiago de Cuba, waar in 1959 de overwinning plaatsvond. Elke vijf jaar wordt er zowel nationaal als internationaal meer aandacht aan besteed, vergelijkbaar met onze eigen Bevrijdingsdag.

Beschikbaarheid huurauto’s

Januari behoort tot het hoogseizoen van Cuba en is daarom wat drukker. Als je van plan bent om zelf rond te gaan reizen op Cuba en wil je dit met een huurauto doen? Zorg dan dat je ruim van tevoren een huurauto reserveert. De vraag naar huurauto’s is in het hoogseizoen een stuk groter dan het aanbod. Hierdoor is het moeilijk om op het laatste moment nog een huurauto te regelen. En als je nog een auto kan huren, dan zal dat voornamelijk in de duurdere categorieën zijn. Zorg dus dat je zeker een paar maanden van tevoren een huurauto reserveert.

PS: Vergeet ook niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.