Viñales – Playa Larga

De route van Viñales naar Playa Larga aan de Varkensbaai. De snelste route is via de snelweg helemaal terug naar Havana en vanaf daar richting het oosten naar Playa Larga. De leukste, maar misschien ook wel een van meest uitdagende, route is vanaf Artemisa door de binnenlanden. Via deze route zul je door dorpen komen die helemaal rood zijn gekleurd van de aarde en het stof. De mensen, de huizen, de auto’s, alles is dezelfde kleur rood. Het lijkt af en toe net alsof je in een oude Western film bent beland. De mensen in deze plekken zijn niet gewend aan toeristen, omdat hier geen grote attracties in de buurt zijn en de snelwegen hier omheen gaan. Daarnaast laat juist hier ook de bewegwijzering nogal wat te wensen over. Gelukkig heb je tips om je weg te vinden. Laat je niet afschrikken, ga het avontuur tegemoet!

Route van Viñales naar Playa Larga op de kaart

Reisdetails 
Aantal kilometer347 km
Reistijd5:00u
Aanwezigheid tankstationsBeperkt
Aanwezigheid eten/drinkenBeperkt
LandschapHeuvels/Bergen rondom Viñales
Vlakke stoffige (rode) vlaktes

 

 

VanNaarKilometersReistijd
ViñalesCandelaria106 km1:20u
CandelariaArtemisa24 km0:20u
ArtemisaGüira de Melena31 km0:30u
Güira de MelenaLa Palma10 km0:10u
La PalmaGüines56 km1:05u
GüinesJaguey Grande107 km 1:15u
Jaguey GrandePlaya Larga33 km 0:40u

 

Met de auto naar de Varkensbaai

De historische Varkensbaai wordt door niet zo heel veel toeristen bezocht. Toch is dit echt een prima plek om een of twee nachten te verblijven. Daarnaast is Playa Larga ook nog eens prima met de auto te bereiken. Dus huur je een auto voor je rondreis door Cuba ? Rij dan vanuit Havana direct naar Playa Larga of zoals bij deze route van Viñales naar Playa Larga, als eindbestemming of als tussenstop naar Cienfuegos. Houd er wel rekening mee dat auto rijden in Cuba wel net iets anders is dan je gewend bent. Lees eerst onze tips over autorijden in Cuba en zorg dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in Cuba, voordat jouw mooie reis start. O ja, en vergeet niet om in Nederland alvast een goede wegenkaart van Cuba te kopen. Die zijn in Cuba zelf moeilijk te vinden.

Bekijk meer routes door Cuba.

 

Deel-ons

2 comments on “Viñales – Playa Larga

  1. Wat een leuke tip … benieuwd of onze Geely dit aan kan!? Gelukkig rijden we eerst in de buurt van Las Terrazas/Soroa,Vinales om te testen 😉 In elk geval geprint en in ons plan opgenomen. Dit wordt dan wel een lange dag in de auto, maar waarschijnlijk een stuk avontuurlijker dan over de snelwegen! Zin in!

    1. De Geely kan dat prima aan. Ook een keer met een Geely gedaan en met een Peugeot 206. Prima te doen, lekker rustig aan! Het lijkt inderdaad op een lange reis, maar het is eigenlijk echt meer een uitstapje. Een excursie, maar dan met je eigen auto en stoppen wanneer je zelf wilt. Als je nog vragen hebt, stel ze hier gerust!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.