Playa Larga – Cienfuegos

Reisdetails 
Aantal kilometer117 km
Reistijd2:00u
Aanwezigheid tankstationsJa, bij Playa Girón
Aanwezigheid eten/drinkenJa, o.a. bij Playa Girón
LandschapKust
Moeras

 

Gelukkig, even geen hele lange route. Maar niet minder bijzonder, zeker als je deze route volgt. Het eerste stuk van de route loopt langs de kust richting Playa Girón. Hier heb je vaak de neiging om te stoppen om van het uitzicht over de zee te genieten op een van de vele kleine verlaten plekjes aan zee. Vanaf Playa Girón ga je landinwaarts en heb je aan je linker en rechterzijde lange tijd een moeras. Rij lekker rustig en kijk wat je allemaal tegenkomt. Je hebt genoeg tijd voor deze route. Hier doorheen racen zou zonde zijn, want als je goed kijkt valt er meer dan genoeg te zien. Mooie vogels, krabben en zelfs schildpadden.

Deze roodkopgier spotten we halverwege onze route van Playa Larga naar Cienfuegos.
Deze roodkopgier spotten we halverwege onze route van Playa Larga naar Cienfuegos.
VanNaarKilometersReistijd
Playa LargaPlaya Girón36 km0:40u
Playa GirónBabiney30 km0:30u
BabineyYaguaramas14 km0:15u
YaguaramasCienfuegos37 km0:35u

Met de auto naar Cienfuegos

Cienfuegos is een leuke en prima te bereiken stadje. Heb je weinig tijd en start jouw rondreis in Havana of Varadero? Dan maken veel mensen de ronde van Havana, naar Trinidad, Cienfuegos en Viñales of andersom. Je rijdt deze stukken dan waarschijnlijk voornamelijk op de snelweg. Toch mag een goede wegenkaart niet ontbreken in jouw auto. Zorg dat je die in Nederland alvast aanschaft, want in Cuba zijn goede kaarten moeilijk te vinden.

Dus huur je een auto voor je rondreis door Cuba? Neem dan een of twee dagen de tijd om Cienfuegos te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat auto rijden in Cuba wel net iets anders is dan je gewend bent. Lees eerst onze tips over autorijden in Cuba en zorg dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in Cuba, voordat jouw mooie reis start.

 

Bekijk meer routes door Cuba.

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.