Havana – Viñales

Wil je vanaf Havana met de auto naar Viñales en ben je opzoek naar een leuke route? De route van Havana naar Viñales vonden wij toch wel een van de mooiste routes die we gereden hebben. Het contrast tussen Havana en omgeving en het moment dat je de Viñales Vallei binnenrijdt. De verandering start al voorbij Guanajay, in het eerste deel van de route. De route loopt door een bijzonder landschap van Mogotes, kalkstenen bergen die er uit zien als neergezette blokken, en een van de vruchtbaarste gronden van Cuba. Hier wordt dan ook de wereldberoemde Cubaanse tabak geteeld.

Route van Havana naar Viñales op de kaart

Reisdetails 
Aantal kilometer243 km
Reistijd4:00u
Aanwezigheid tankstationsBeperkt
Aanwezigheid eten/drinkenBeperkt
LandschapHeuvels/Bergen

 

 

Let op: Vanaf Las Terrazas kom je via deze route niet of nauwelijks meer door stadjes of dorpjes. Als je de route volgt, zul je zelfs vanaf Havana tot aan Viñales geen tankstation meer tegenkomen. Houd er rekening mee dat je door bergachtig gebied rijdt, wat doorgaans meer brandstof kost. In Viñales is er weer een tankstation. Moet je onderweg toch echt tanken? Bij de rode markeringen op de kaart hierboven zie je in welke plaats je kunt tanken.

De route van Havana naar Viñales. je rijdt door een prachtig landschap, wat een contrast met de omgeving van Havana.
De route van Havana naar Viñales. je rijdt door een prachtig landschap, wat een contrast met de omgeving van Havana.
VanNaarKilometersReistijd
Vliegveld HavanaGuanajay51 km0:40u
GuanajayCabañas28 km0:25u
CabañasEl Mirador19 km0:20u
El MiradorLas Terrazas (rust tip)13 km0:15u
Las TerrazasLa Güira84 km1:25u
La GüiraViñales48 km 0:55u

Wil je minder tijd besteden om met de auto van Havana naar Viñales te rijden? Kies dan voor de snellere route. Je rijdt dan in ongeveer twee uur van Havana naar Viñales. De route loopt voornamelijk over de snelweg, van Havana richting Pinar del Rio. Ongeveer 10 kilometer voor Pinar de Rio verlaat je dan de snelweg en vervolg je de route richting Viñales.

Met de auto naar Viñales

Cuba is een prachtig land en uitstekend zelf met de auto te ontdekken. Natuurlijk mag Viñales niet ontbreken op je rondreis door Cuba. Ben je dit van plan? Dan is het goed om je huurauto in ieder geval alvast van tevoren te reserveren en in Nederland alvast een goede wegenkaart van Cuba te kopen. Auto rijden in Cuba is wel net iets anders dan je bijvoorbeeld in Europese landen gewend bent. Lees daarom ook even onze tips over autorijden in Cuba en zorg dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in Cuba, voordat jouw mooie reis start.

Bekijk meer routes door Cuba.

Deel-ons

One thought on “Havana – Viñales

  1. Wat een super handige, informatieve en uitgebreide website!
    Het duurt nog even voordat ik ga, maar heel erg fijn om me met jullie info voor te bereiden en zo nog meer reiskriebels te krijgen. Dank!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.