Cubaanse muziek

Muziek is in Cuba absoluut niet weg te denken. Al slenterend door de straatjes van een van de vele mooie steden van Cuba hoor je om de paar passen wel weer ergens muziek vandaan komen. Cubanen leven nog steeds veel op straat en dat is dan ook waar veel muziek te vinden is. Er is dan ook moeilijk een Cubaan te ontdekken die een gebrek heeft aan ritme gevoel. En ook al verwacht je het soms niet, maar de zangkunsten zijn niet zelden bijzonder te noemen. De oudere mannen die zingen alsof ze nooit anders gedaan hebben. Hadden ze in Cuba maar een ‘Cuba got Talent’ show!

Tijdens je reis door Cuba zul je heel wat verschillende muziek- en dansstijlen voorbij zien komen. Van de klassiekere stijlen zoals de Danzon, Son, Rumba en Salsa. Maar ook modernere stijlen als Hiphop en Reggaeton hoor je in toenemende mate, al dan niet gemixt met de klassiekere stijlen. Zowel op straat als in de verschillende muziekhuizen.

Veel gehoorde muziek in Cuba

Hieronder vind je de muziek die wij veel gehoord hebben in Cuba en die wij. Het beluisteren van deze muziek brengt ons elke keer weer even terug naar Cuba!

Carlos Puebla – Hasta Siempre, Commandante

Compay Segundo – Guantanamera

 

Buena Vista Social Club – Chan Chan

Buena Vista Social Club – Candela

Son de la Loma


 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.