Online visum aanvragen

Voor je reis naar Cuba heb je een visum, ook wel toeristenkaart genoemd, nodig. Heb je zelf een vlucht naar Cuba geboekt en zelf eventueel al accommodaties geregeld? Dan zul je zelf doorgaans een toeristenkaart of visum voor Cuba moeten aanvragen. Heb je een georganiseerde reis naar Cuba geboekt, of in ieder geval een complete reis via een (online) reisbureau? Dan is de kans groot dat zij al een toeristenkaart of visum voor je geregeld hebben. Natuurlijk wel handig om even te controleren. Moet je zelf een toeristenkaart aanvragen? Dan kan dit bij het consulaat in Rotterdam of Brussel. Ook is het mogelijk om je toeristenkaart of visum voor Cuba online aan te vragen.

Zelf een visum of toeristenkaart aanvragen

Voor het aanvragen van je Cuba visum of toeristenkaart heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je dus een visum aanvragen bij het Consulaat van Cuba in Rotterdam. Je kunt dan online een aanvraagformulier downloaden, invullen en opsturen. De kosten voor het visum zelf liggen op € 22,-, maar daar komen nog €25,- aan administratiekosten bij en € 8,- voor de verzending. In totaal ben je dus voor één visum € 55,- kwijt. Lees hieronder hoe je ook zelf, goedkoop en online, een visum aan kan vragen.

Snel en goedkoop een visum aanvragen?

Ook dat kan. Via cubavisa.net. Bij cubavisa.net kun je volledig online je visum voor Cuba aanvragen. Je betaalt € 35,- voor je visum en € 7,99 voor de verzending. Je bent dan dus al voor € 42,99 klaar en dan hoef je ook nog niet eens de deur uit!

Nadat je online je visum hebt besteld, krijg je een blanco visum thuis gestuurd. Deze kun je vervolgens zelf invullen. En omdat er ook nog wel eens foutjes worden gemaakt bij het invullen door de mensen die een visum hebben besteld (en de Cubaanse overheid vindt krassen en strepen op een visum dat niet zo leuk), hebben ze sinds mei 2015 ook een invulservice. Je betaalt hiervoor € 5,- per visum. Hiervoor hebben ze dan wel een kopie van je paspoort nodig, die je gewoon in het online bestelproces kan toevoegen als bestand. Gewoon, zoals het hoort. Heb je jouw paspoort even niet bij de hand terwijl je jouw visum voor je reis naar Cuba aan het aanvragen bent? Geen probleem, dan mail je de kopie later als reply op de bevestigingsmail.

Koop nu via Cubavisa.net

Prijzen online visums Cuba

Cuba visumPrijs (incl. verzending) 
1 visum€ 42,99Bestellen
1 visum + invulservice€ 47,99Bestellen
2 visa € 77,99Bestellen
2 visa + invulservice€ 87,99Bestellen
Roze Cuba visum€ 102,99Bestellen
Roze Cuba visum + invulservice€ 107,99Bestellen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief het verzenden van de visa. Heb je meerdere visa nodig? Dan betaal je natuurlijk maar één keer de verzendkosten. Daarom hebben we ook voorbeelden van meerdere visa toegevoegd. Daarnaast zitten in de prijzen van cubavisa.net ook nog eventuele kortingen. Zo krijg je dus bij de aankoop van vier Cuba visa korting op het totaalbedrag.

Wat is een visum of toeristenkaart?

Cuba-visum-visa

Om Cuba binnen te komen heb je een visum of toeristenkaart nodig. Een visum en een toeristenkaart zijn precies hetzelfde, alleen de naam is anders.

De toeristenkaart (of visum dus) bestaat uit twee delen. Zodra je Cuba binnenkomt, wordt het eerste deel van je toeristenkaart ingenomen. Het tweede deel moet je inleveren als je Cuba weer verlaat. De losse toeristenkaart of visum is ook ter vervanging van de traditionele stempel in je paspoort. Een stempel van Cuba in je paspoort kan namelijk voor problemen zorgen als je later weer eens naar de Verenigde Staten wilt. Handig gedaan dus.

Ben je van plan om online je visum voor Cuba te bestellen bij cubavisa.net? En kies je niet voor de invulservice? Dan moet je, zodra je de visa binnen hebt, zelf nog de volgende gegevens (van boven naar beneden) invullen:

 • Achternaam
 • Voornaam
 • Geboortedatum (dag/maand/jaar)
 • Paspoortnummer
 • Nationaliteit

Nogmaals, zorg dat je geen foutjes maakt bij het invullen van de visa. Foutjes op je visum betekent doorgaans gewoon weer opnieuw de visa aanvragen. Maar goed, zo moeilijk kan het nu ook weer niet zijn.

Hoelang zijn Cuba visa geldig?

Visa voor Cuba zijn doorgaans 30 dagen geldig. Wel is het mogelijk om je visum te verlengen naar maximaal 60 dagen. Het lijkt er op dat je dan ook maar maximaal 60 dagen in Cuba mag blijven. Toch zijn er genoeg verhalen van mensen die meerdere maanden in Cuba rondreizen of zelfs een half jaar overwinteren in Cuba. Hoe zij dat precies doen, ben ik nog niet achter. Maar ik weet wel dat er in Cuba niks kan, totdat het wel kan. En dan kan alles.

Hebben kinderen ook een visum nodig?

Ja. Als je met je kinderen naar Cuba gaat hebben ook zij een visum nodig. Dit geldt overigens ook voor een paspoort. Voor iedereen die naar het buitenland reist, is een paspoort verplicht. Soms voldoet een ID-kaart, maar in Cuba heeft iedereen een geldig paspoort nodig. Ook uw kinderen dus, ongeacht de leeftijd. Dit zelfde geldt voor het visum.

Visum aanvragen bij het consulaat

Wil je liever niet online je Cuba visum aanvragen? Dan kun je hiervoor terecht bij het consulaat in Rotterdam. Op werkdagen kun je in de ochtend, tussen 09:00u en 12:00u terecht bij het consulaat om een visum aan te vragen. Let er wel op dat het consulaat op feestdagen gesloten is. Dat geldt voor zowel Nederlandse als Cubaanse feestdagen. Twijfel je of het consulaat open is of wil je het gewoon zeker weten? Informeer dan voor dat je naar het consulaat toe gaat of ze die dag open zijn. Je toeristenkaart voor Cuba wordt dan ter plekke voor je gemaakt. Je hoeft deze dus niet van tevoren aan te vragen. Om een visum of toeristenkaart (is dus hetzelfde)  bij het consulaat aan te vragen heb je een geldig paspoort nodig.

*Alle prijzen op deze pagina zijn voor het laatst gecontroleerd op: 14 augustus 2022

39 comments on “Online visum aanvragen

  1. Hoi Monique,

   Bedankt voor je reactie en je compliment natuurlijk! Heel veel plezier in Cuba!
   Wij zouden het heel leuk vinden als je bij terugkomst nog wat tips of leuke verhalen met ons wilt delen.

   Als je nog vragen hebt, laat het dan gerust weten!

  2. Hoi Monique,
   Is het echt te riskeren om de visa oneline aan te vragen via cubavisa?
   Ik reis in november met Fox naar Cuba maar omdat ik uit Belgie kom moet ik er zelf voor zorgen. Heb niet veel goesting om naar Brussel te gaan. Inderdaad hele goeie website!
   Groetjes
   Karin

   1. Beste Karin,

    Ik heb zelf veel contact met de mensen van Cubavisa.net en hoor van verschillende mensen ook alleen maar goede verhalen. Je visum wordt snel geleverd en het is zover ik weet de goedkoopste partij om je visum voor Cuba online te bestellen. Als je wilt dat ik even navraag hoe de levering in België gaat, laat het dan even weten. Dan doe ik dat met plezier!

    1. Hallo Koen,
     Dank je voor je reactie. Je mag het gerust even navragen hoe het is voor Belgie.
     Dan ben ik gerust, hartelijk dank!
     Groetjes
     Karin

 1. Hoi Koen,
  Heb nog een suggestie voor je website.
  Heb mijn visum aangevraagd bij GoedkoopVisum.nl Was 22,- plus 16,95 bemiddeling kwijt. In een dag klaar.
  Komt op mij over als een betrouwbare club.

  1. Hoi Johan,

   Bedankt voor je reactie en je tip! Heb er ook naar gekeken en zal hen binnenkort toevoegen aan mijn site. Ik zie wel dat zij per visum en in totaal dus duurder zijn dan CubaVisa.net. Zij blijven toch de goedkoopste en heb daar ook goede ervaringen mee. Maar het is wel altijd goed om keuze te hebben en jouw tip komt qua prijs in ieder geval een stuk dichter in de buurt bij CubaVisa.net dan ANWB of Visum.nl.

   Als je nog meer goede tips hebt, zou ik het leuk vinden om ze te horen. Zo kunnen we de lezers nóg beter helpen met de voorbereidingen op hun rondreis door Cuba.

    1. Hoi Nicolette,

     Ik promoot CubaVisa.net al lange tijd en heb ook veelvuldig contact met hen. In al die tijd heb ik alleen nog maar goede verhalen gehoord van mensen die bij CubaVisa online een visum voor Cuba bestellen. Waar zitten de twijfels voor jou?

     1. Ik ben onlangs opgelicht toen ik een eTA voor Canada aanvroeg via internet. Extreem hoge kosten en bij de Canadese governement site bleek ik niet aangemeld, vandaar dat ik nu wat wantrouwend ben geworden. Bovendien reis ik alleen en ben toch wel bang dat ik er straks ben en het visum niet geldig blijkt te zijn. Etc

     2. Ajj…wat vervelend om te horen! Zo’n ervaring doet iedereen wantrouwen. Echter, alleen al via mijn blog bestellen dagelijks meerdere mensen visums via CubaVisa. Van geen van hen heb ik ooit een negatief bericht gekregen. Niet over de levering, de prijs, laat staan over de geldigheid. Maar goed, ik begrijp wel dat het lastig is om dit nu zomaar te geloven, gezien je ervaringen.
      Als ik iets kan doen om je wantrouwen weg te nemen, laat het me dan weten! Iedereen verdient het om met een gerust hart richting Cuba te gaan 🙂

 2. Hallo! We kregen vandaag onze toeristenkaarten, via onze reisorganisatie. Het is een geschreven versie. Ik maak me zorgen op het feit dat onze voornamen niet allemaal op het document staan. Ik heet, Lien Frieda P. Van Vossole, zo staat dit op mijn paspoort. Op het Visum dat ik kreeg staat er enkel Lien Van Vossole. Van mijn vriend is dit hetzelfde: Matthias Karel Lerooy, op zijn toeristenvisum: Matthias Lerooy.

  Is dit oké of dienen al onze voornamen te staan op onze visum?

  Alvast bedankt,
  Met vriendelijke groeten,
  Lien Van Vossole

  1. Hoi Lien!
   Zo ver ik weet is het voldoende als je alleen je eerste voornaam invult op je visum voor Cuba. Ik heb dit voor de zekerheid ook nog even nagevraagd bij CubaVisa.net. Ook zij geven op hun site aan dat, als je teveel of te lange namen hebt waardoor het niet goed past op je visum, het prima is om alleen je eerste voornaam in te vullen.

   Alvast heel veel plezier met jullie reis naar en door Cuba!

 3. Hallo! Wij reizen 11/11 naar cuba. Kunnen wij nu al een visum aanvragen/bestellen? Dit omdat ik las dat het visum maar een maand geldig is?

  Hoor het graag, alvast bedankt.

  Claudette

  1. Hi Claudette,

   Je kunt nu al prima een visum voor Cuba bestellen. Deze is inderdaad een maand geldig, maar pas vanaf het moment dat je Cuba binnenkomt.
   Veel plezier alvast met de voorbereidingen…en als je nog vragen hebt voor jullie reis naar Cuba, laat het dan gerust weten!

 4. Hallo Koen,
  Wij willen in december een rondreis door Cuba maken. Voor het aanvragen van een visum loop ik tegen het volgende aan: Wanneer ik een visum via de site van o.a. de anwb wil bestellen moet ik veel extra informatie aanleveren/ documenten invullen. Cubavisa vraagt hier niet om. Weet jij waarom andere sites deze extra informatie vragen?

  Alvast bedankt!

  1. Hoi Jasper,

   Dat klopt. De meeste aanbieders regelen ook visa voor andere landen. Hiervoor gebruiken zij doorgaans een standaard formulier om je visum aan te vragen. Deze zijn dus niet specifiek voor Cuba. CubaVisa.net vraagt alleen de gegevens die nodig zijn voor het kopen van een visum. Als je er voor kiest om het visum al in te laten vullen door hen, dan hebben ze wat meer informatie nodig. Maar dan weet je wel zeker dat je geen foutjes maakt 😀

  1. Hoi Janny,

   Zo ver ik weet kost een visum bij het consulaat € 22,- per visum. Als je visa voor andere mensen ophaalt is dit iets duurder, namelijk € 25,-.
   Als je hiervoor kiest, check dan altijd van tevoren even of ze echt open zijn op het moment dat je wilt gaan. Zo zijn ze op werkdagen slechts tot 13:00u open en op feestdagen die wij hier niet vieren gesloten. Bekijk ook even goed wat je mee moet nemen.

   1. Beste Koen, wat een fijne site.
    Ik was me even aan het verdiepen in de visa en ik had het idee dat je bij het consulaat 47 euro betaald voor een visum voor iemand die er niet bij is. Op het formulier staat namelijk het volgende:  If some family or friend travels together with you, one of you can come here and get all visas, the other don’t need come here, but each one have to pay an extra 25.00 Euros for no personal process.
    wij gaan uiteindelijk toch maar voor cubavisa.net daar je me wel hebt weten te overtuigen dat dit een veilige optie is. Dus echt voor je checken kan ik het niet. Het is meer ter aanvulling.

    1. Hoi Willemijn,

     Bedankt voor je aanvullende info over het aanvragen van een visum bij het consulaat!
     Mocht je na terugkomst van jullie reis naar Cuba nog meer leuke tips en ervaringen hebben, dan horen we ze graag!

  1. Hoi Anna,

   Ik heb even gekeken naar de mogelijkheden van Cubavisa.net. Ik zie dat zij ook leveren in Spanje. De verzendkosten zijn dan wel hoger, namelijk € 17,50 in plaats van € 3,50 voor in Nederland. Heb je hiermee voldoende info?

   Als je nog andere vragen hebt over het aanvragen van een visum of over Cuba, laat het me dan gerust weten!

 5. Goedemorgen,

  Ik ga onverwacht as. zaterdag een aantal dagen naar Cuba. Nu lijkt deze website me een goede manier om een visum aan te vragen, maar hoe lang duurt het voordat ik het visum ontvang?

  Alvast hartelijk dank voor het antwoord.

  Gr,
  Anne

  1. Hoi Anne,

   Dat zijn nog eens leuke verrassingen! In principe verzendt Cubavisa.net dezelfde dag, na ontvangst van betaling. Dat betekent dat het visum soms al dezelfde dag geleverd wordt, maar in ieder geval de volgende (werk)dag. Wil je echt het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan bij je bestelling voor ‘Same day delivery’. De naam zegt het al, maar dan heb je jouw visum dezelfde dag als je voor 11:30u bestelt of de volgende dag als je na dit tijdstip bestelt. Je betaalt voor je visum voor Cuba dan wel € 11,- voor de bezorging (i.p.v. € 3,50).

   Heb ik je hiermee voldoende kunnen helpen?

   Veel plezier alvast in Cuba!

 6. Hoi Koen,

  Ik hoop dat jij mij kan helpen. Wij zijn Nederlanders, maar hebben geen directe vlucht vanuit Amsterdam. Wij vliegen eerst naar Amerika, blijven daar een paar dagen en vliegen vervolgens naar Santa Clara vanuit Fort Lauderdale.

  Ik heb gebeld consulaat Cuba Rotterdam, zij verwezen mij naar consulaat van Amsterdam, zij sturen mij weer terug. Gebeld met visumaanvraag anwb. Mijn vliegtuigmaatschappij in Amerika, om vervolgens doorverwezen te worden consulaat in Washington. Gevolg nog steeds geen antwoord en ik ben ondertussen radeloos.

  Omdat wij niet rechtstreeks vliegen, maar via Amerika blijkt groene visum niet goed, maar zou het een roze moeten zijn….

  Hoop dat jij mij kan helpen.

  Groetjes, Jeanette

 7. Goedenmiddag,

  Wij vliegen in oktober naar cuba en ben bezig met een visum. Nu gaan wij van cuba een week cruisen. Mag je met een visum het eiland af en weer op?

 8. Weet je ook hoe ik aan een visum kan komen, terwijl ik in het buitenland zit. Ik kan hier geen post ontvangen.
  Ga van Aruba naar Havana.

 9. Goedenavond,

  Ik had een vraagje. We hebben het visum besteld en binnen gekregen. Nu vroeg ik mij alleen af hoef het precies werkt. Je vult hem in, neemt hem mee het vliegtuig in en hij word gecontroleerd als je het vliegtuig uitstapt? En dan word de ene helft afgescheurd en moet je de andere helft bewaren voor de terugreis?

  Groeten,

  Ben

  1. Hoi Ben!

   Je vult inderdaad de linker- en rechterkant van je visum in. Als je aankomt in Cuba controleren ze je visum en scheuren ze er één deel vanaf. Dat andere deel van je visum moet je goed bewaren (bijvoorbeeld bij je paspoort). Hier vragen ze om als je weer vertrekt uit Cuba.

   Alvast een hele fijne reis!

 10. Dag. Wij gaan 5 weken naar Cuba en moeten ons visum daar verlengen. Er gaan verhalen op internet dat de verlenging pas in de periode van de laatste 5 dagen van het geldige visum kan. Wij zitten dan op een zeilboot. Is dat echt waar of kan dat ook eerder verlengd worden?

  Dank voor antwoorden.

 11. Hallo,

  Volgende week vlieg ik van Jamaica naar Cuba. Nu lees ik overal over dat je een visum nodig hebt, ook voor 5 dagen dus? Ik kan niks opgestuurd krijgen in Nederland want ik zit al in het buitenland. Iemand een idee wat ik nu het beste kan doen?

 12. Hallo,

  Ik ga op een langere reis en heb al wel een ticket van Guatemala naar Cuba, maar ik wil pas in Guatemala bepalen waar ik vanuit Cuba weer heen ga.
  Kan ik ook het visum online aanvragen terwijl in Guatemala ben, zodra ik weet wanneer mijn vertrek uit Cuba plaatsvindt zodat ik dat kan invullen?
  Want ik lees bijv. dat je bij Cubavisa online je gegevens invult en kopie paspoort en dan het thuisgestuurd krijgt. Maar hoe moet dit als je al op reis bent en dus geen vast adres hebt?

  Ik hoor het graag !

  Bedankt!

  1. Hoi Naomi,

   Je kunt bij CubaVisa.net een blanco visum aanvragen. Deze kun je dan zelf invullen. Op het visum voor Cuba staat geen datum. Zodra je op Cuba landt, komt er een datum op het visum te staan. Vanaf dat moment is het visum 30 dagen geldig. Je kunt je gegevens ook door CubaVisa in laten vullen. Ook dan komt er geen datum op te staan. Doe dit wel voordat je op reis gaat. Ze bezorgen namelijk niet in Guatamala 🙂

   Je kunt je visum ook regelen als je aankomt in Cuba, maar dat schijnt wel wat omslachtiger te zijn. Als in: langer wachten, verschillende loketjes, formulieren, etc. Heb ik zelf geen ervaring mee, maar dat is wel wat ik van verschillende mensen hoor. Mocht je al op reis zijn en niet in Cuba zelf pas je visum willen regelen? Wellicht kan iemand hem dan voor je meenemen vanuit Nederland. Kijk bijvoorbeeld eens op de FB groep ‘Midden- en Zuid-Amerika backpackers’. Daar worden vergelijkbare vragen (nieuwe pinpas, creditcard, raboreader, etc) vaker gesteld.

 13. Hallo
  Wat vul je in als nationaliteit op een visum naar Cuba
  Nederlands
  Dutch
  Holland ????
  Fout is nieuw visum aanvragen begrijp ik 🙂

  1. Hoi!

   Bij het invullen van de nationaliteit op het visum voor Cuba heb je verschillende opties. Ze kijken daar niet heel streng naar is mijn ervaring. Je kunt het in het spaans doen, Holandés of Holandesa of in het Nederlands (Nederlandse). Ik zie zelfs voorbeelden van mensen die gewoon ‘NL’ hebben ingevuld op hun visum. Hierbij is fout dus niet altijd fout en ook niet altijd meteen een nieuw visum. Wel moet je er voor opletten dat je niks gaat doorstrepen op je visum. Dat vinden ze vaak niet leuk.

 14. Hallo,
  Wij reizen deze zomer met ons gezin van Nl naar Cuba, reizen daar 2 weken rond, vliegen dan voor een week naar Miami, en dan van Miami via Cuba op dezelfde dag weer terug naar Amsterdam. Dit hadden we zo gepland omdat we anders elders in Europa een halve dag op het vliegveld moesten doorbrengen.
  Nu zie ik dat het papieren visum voor Cuba bij aankomst een deel wordt afgescheurd. En als we weg gaan naar Miami lever je het tweede deel in? Hebben we dan een week later als we via Miami weer naar Cuba vliegen om daar op onze vlucht naar Amsterdam te stappen weer een nieuw visum nodig? Of zullen zij dit ook zien als een connecting flight? Iemand dit al eens bij de hand gehad?

  1. Hoi Marielle,
   Ik heb dit persoonlijk nog niet ervaren, maar wat ik heb gehoord is dat je dan inderdaad opnieuw een visum nodig hebt. Dit geldt bijvoorbeeld ook als je in Cuba aankomt en meteen met een cruise meegaat.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.