Nieuw kantoor in Havana voor Cuba Incentives

Cuba Incentives en Cuba Visa, een online aanbieder van voordelige Cuba visums, heeft in december een kantoor geopend in Havana. Het kantoor in Havana is geopend om het kantoor in Nederland te ondersteunen.

Waarom een kantoor in Havana?

“Havana hebben we gekozen omdat daar 90% van onze klanten aankomt en daar ook grootste deel van onze Cubaanse partners zitten. Het is goed om daar dicht bij te zitten. En het is natuurlijk een prachtig gebouw, waar we ook onze eigen klanten kunnen ontvangen.” Het oude Bacardi gebouw kent iedereen en is centraal gelegen. Daarnaast is het gewoonweg erg handig om fysiek in Cuba aanwezig te zijn. De communicatie tussen verschillende partijen verloopt niet altijd even soepel. Door aanwezig te zijn in Cuba kun je de verschillende partners ook opzoeken en zorgen dat afspraken sneller gemaakt kunnen worden en er ook op toezien dat deze worden nageleefd. “Dat is belangrijk om de kwaliteit naar onze klanten te kunnen garanderen.”

 

Uitdagingen bij het openen van een kantoor in Cuba

Alles werkt in Cuba anders dan je gewend bent. In het bijzonder het vinden van een geschikte locatie en het werven van personeel. Je kunt niet zomaar alles huren wat je zou willen en alles verloopt via een makelaar. Het personeel moet door verschillende instanties goedgekeurd worden, waaronder het Ministerie van Toerisme. Om dit allemaal in goede banen te leiden moet je er continue bovenop zitten en veel organiseren en administreren. Tenslotte is het vinden van een passende inventaris ook een grote uitdaging in Cuba. Daar waar je in de meeste landen gewoon een willekeurige groothandel in loopt en koopt wat je nodig hebt, werkt dat in Cuba net iets anders. Het aanbod is simpelweg niet erg groot. “Het ene moment worden er 100 bureaustoelen te koop aangeboden, om de volgende twee maanden geen stoel meer te kunnen vinden.”

De toekomst van Cuba

Er staat veel te veranderen en veel van deze veranderingen zijn goed. Zeker voor de Cubanen zelf. Er wordt altijd gezegd dat het authentieke Cuba zal verdwijnen en dat het zonde is voor het straatbeeld. Maar Cubanen zullen dit heel anders zien en snakken naar verandering. Al deze veranderingen gaan overigens wel beheerst en gecontroleerd. Geen overhaaste veranderingen. “De toekomst van Cuba Incentives in Cuba zie ik dan ook zeer positief in. Er is steeds meer interesse in Cuba en dat zal zeker de komende jaren nog aanhouden.”

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Het aanbod van Cuba Visa zal blijven draaien om het zo goedkoop en eenvoudig mogelijk aanbieden van visa voor onze klanten wereldwijd. Daarnaast zullen we wel in toenemende mate extra producten aanbieden. Zo zullen we vanaf begin 2016 onze eigen wegenkaart uitbrengen. Hierdoor hebben we meer invloed op wat een kaart zou moeten bevatten en de kwaliteit van de kaart zelf. Op de nieuwe kaart hebben we onder andere meer gedetailleerde stadsplattegronden toegevoegd. Verder zijn we vanuit Cuba Incentives onderzoek aan het doen naar de mogelijkheden van digitale kaarten van Cuba. GPS is in principe nog verboden en daar liggen wel kansen. “Het zou mooi zijn als we onze klanten mobiele apparaten kunnen bieden met goede kaarten, voorzien van de leukste plaatsen, casas particulares, hotels en bezienswaardigheden.”

Cuba Visa, snelheid en eenvoud voor de klant

Cubavisa.net is een onderdeel van Cuba Incentives en richt zich op de online verkoop van visums voor Cuba. “Cuba Visa is ontstaan uit de groeiende vraag naar toeristenkaarten. Na goed onderzoek, bleek dat visa voor Cuba of heel duur online te verkrijgen zijn, of tegen normaal tarief in Rotterdam.” Waarom niet de eenvoud van online en de prijs van het consulaat in Rotterdam? Dat is dan ook wat Cubavisa.net mogelijk maakt. Je bestelt je visum voor Cuba volledig online en je hebt zelf de keuze of je het visum al in laat vullen of zelf thuis invult. Naast het voordelige aanbod van toeristenkaarten bieden zij ook een zeer gedetailleerde wegenkaart van Cuba. Een goed starterpakket dus voor de Cuba reizigers. “Ook Cuba Visa willen we gaan uitbreiden naar heel Europa, zodat we nog meer mensen kunnen helpen aan goedkope visa!”

Cuba Incentives, groothandel in Cuba reizen

Cuba Incentives is een groothandel in reizen naar Cuba en levert daarmee reizen aan reisbureaus wereldwijd. Ze zijn opgericht in 2002 en hebben een kantoor in Rijswijk, Nederland. Het aanbod van Cuba Incentives bestaat onder andere uit hotels, casas particulares, huurauto’s en binnenlandse vluchten. Daarnaast bieden ze ook tal van mogelijkheden voor tijdens een reis. Denk bijvoorbeeld aan salsalessen en spaanse lessen, zeevissen, fietstochten, excursies, transfers, duiken en zelfs bruiloften.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.