Huurauto Cuba in winter het duurste

Prijzen-huurauto-Cuba

Met een huurauto door Cuba reizen is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. En door het beperkte aanbod van huurauto’s en verhuurbedrijven profiteren de aanwezige verhuurbedrijven hier goed van. Een auto huren in Cuba is dan ook een stuk duurder dan het huren van een auto in andere toeristische bestemmingen, zoals Spanje. Om te ontdekken wanneer je het goedkoopst uit bent voor een huurauto in Cuba hebben we online de prijzen vergeleken van verschillende auto’s door het jaar heen bij verschillende verhuurbedrijven. Hieruit blijkt dat de wintermaanden de duurste maanden zijn om een auto te huren in Cuba.

Auto huren in de winter

De winter is de beste reistijd om naar Cuba te gaan en is daarmee dan ook de meest toeristische periode. Niet gek dus dat in die periode het huren van een auto ook duurder is. In de maanden november, december en januari liggen de prijzen van een huurauto namelijk een stuk hoger dan in de rest van het jaar. De goedkoopste huurauto in deze maanden is maar liefst twee keer zo duur als de goedkoopste huurauto in andere maanden. Dit heeft overigens niet zozeer te maken met de stijgende prijzen, maar voornamelijk met het beschikbare aanbod van huurauto’s.

Aanbod huurauto’s grootste invloed op prijs

In de wintermaanden lijkt het aanbod van huurauto’s in Cuba een stuk kleiner. Echter, de meeste goedkopere modellen zoals de Geely CK of de Peugeot 208 zijn in deze maanden al ver van tevoren gereserveerd. De goedkoopste beschikbare modellen in deze maanden zijn de Renault Fluence en de VW Passat. Modellen die de rest van het jaar ook aangeboden worden, maar bovenin het midden en onderin het top segment. Wil je in de wintermaanden naar Cuba en enigszins voordelig een auto huren? Boek je huurauto dan ver, minimaal vier maanden, van tevoren.

 

 

Goedkoopste maanden om een auto te huren

Dat de prijzen en het aanbod van huurauto’s in Cuba mee bewegen met de vraag vanuit de toeristen lijkt logisch. De winter is de beste reistijd, dus komen er dan meer toeristen en reizigers en dus stijgen in die maanden de prijzen en verandert het aanbod. De goedkoopste maanden om een auto te huren zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Je betaalt in deze maanden voor de goedkoopste huurauto € 44,26 per dag. Je hebt hiervoor een Geely CK. Voor een Peugeot 208 betaal je in deze maanden € 52,49.

Dat het in deze maanden goedkoper is om een auto te huren in Cuba is niet bijzonder. Dat de prijzen in juli en augustus hoger liggen dan in deze maanden is wel bijzonder. De maanden juli en augustus behoren wat ons betreft tot de minst aantrekkelijke maanden om Cuba te bezoeken. Tenminste, als je dit af laat hangen van het weer. Als je heel weinig toeristen tegen wilt komen en de kans wilt lopen een orkaantje mee te pakken, dan zou ik zeker in een van deze maanden naar Cuba reizen.

Auto huren: hoe langer hoe goedkoper?

Nee, helaas. Het aantal dagen dat je een auto huurt heeft geen invloed op de prijs die je per dag voor je huurauto betaalt. Of je nu een, twee of drie weken een auto wilt huren, de dagprijs blijft gelijk, zo blijkt uit ons vergelijkend onderzoek.

Meer over het huren van een auto in Cuba

Meer over rondreizen op Cuba

Onderzochte periode: november 2015 t/m oktober 2016

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.