In september naar Cuba

September  in Cuba

Van plan om in de Nederlandse nazomer naar Cuba te gaan? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de weersvoorspellingen. Zeker als je plannen aan het maken bent om in september te gaan. September is namelijk, net als augustus, niet echt de beste maand om naar Cuba te reizen.

Temperatuur in september

In september liggen temperaturen gemiddeld rond de 3o graden. Het is hiermee behoorlijk warm en door de hoge luchtvochtigheid voelt het extra warm aan.

 

 

Neerslag in september

Net als juli en augustus, is september niet de beste maand om Cuba te bezoeken. De kans op (veel) neerslag is groot en de kans op orkanen is zijn in augustus en september het grootst. September kent gemiddeld 15 dagen aan neerslag en in deze dagen valt in totaal zo’n 120 mm.

Waarschuwing voor september

In september en augustus is de kans op orkanen het grootst. En orkanen kunnen net als het land, ook je reis behoorlijke schade aanrichten. Heb je de mogelijkheid om eerder of later in het jaar naar Cuba te gaan? Kies daar dan voor.

Aantal uren zon in september

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. September heeft gemiddeld 7 uren zon per dag.

 

In september op rondreis door Cuba? Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een reactie