In augustus naar Cuba

Augustus  in Cuba

Van plan om in de zomermaanden door Cuba te reizen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de weersverwachtingen. Zeker als je plannen aan het maken bent om in augustus te gaan. Augustus is namelijk niet echt de beste maand om naar Cuba te reizen.

Temperatuur in augustus

Augustus behoort wel tot de warmste maanden van het jaar in Cuba. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 31 graden. Aan de kust zal de wind nog voor wat verkoeling zorgen, maar in de binnenlanden en steden van Cuba kan de gevoelstemperatuur behoorlijk oplopen.

 

 

Neerslag in augustus

Net als juli, september en oktober is augustus niet de beste maand om Cuba te bezoeken. De kans op (veel) neerslag is groot en de kans op orkanen is zijn in augustus en september het grootst. Eventuele buien zijn doorgaans niet van lange duur. Er valt in gemiddeld 13 dagen van neerslag ongeveer 106 mm.

Waarschuwing voor augustus

In september en augustus is de kans op orkanen het grootst. En orkanen kunnen net als het land, ook je reis behoorlijke schade aanrichten. Heb je de mogelijkheid om eerder of later in het jaar naar Cuba te gaan? Kies daar dan voor.

Aantal uren zon in augustus

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Juli heeft gemiddeld 8 uren zon per dag.

 

In augustus op rondreis door Cuba? Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.