In maart naar Cuba

Maart in Cuba

Ben je plannen aan het maken voor een reis naar en door Cuba? En ben je van plan om in maart naar Cuba te vertrekken en twijfel je aan de weersomstandigheden in maart? Hieronder vind je meer informatie over het weer in maart in Cuba.

Temperatuur in maart

Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is maart een prima maand voor een rondreis door Cuba. De verschillen tussen het noordwesten en het zuidoosten van Cuba zijn iets kleiner dan in december, januari en februari.

 

 

Neerslag in maart

Maart is gemiddeld genomen de droogste maand in Cuba. Er valt gemiddeld zo’n 40 mm regen en net als bij de temperatuur geldt dat de verschillen tussen noordwest en zuidoost niet zo groot zijn.

Aantal uren zon in maart

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is eigenlijk door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Maart kent gemiddeld 8 uren zon per dag.

Feestdagen in maart

In maart heb je in Cuba één nationale feestdag. Op 8 maart wordt in Cuba vrouwendag, oftewel Día de la mujer, gevierd. Cuba is een van de vele landen die ‘International Women’s Day’ (meer info: IWD) heeft bestempeld als officiële feestdag en daarmee ook een vrije dag voor de meeste Cubanen.

Aanbod van huurauto’s

Als je in maart naar Cuba wilt gaan en op eigen houtje met een huurauto door Cuba wilt reizen, dan is het aan te raden om je huurauto ruim van tevoren te reserveren. In maart begint het hoogseizoen wel af te lopen, maar de vraag naar huurauto’s is in maart nog steeds erg groot. Groter dan het aanbod. Zeker als je een wat goedkopere huurauto wilt. Je kunt online en auto huren, zodat je teleurstellingen kunt voorkomen als je eenmaal in Cuba bent. Wil je voor maart een auto huren? Reserveer deze dan minimaal twee maanden van tevoren. Heb je al een huurauto gereserveerd? Lees dan ook onze tips over het ophalen van je huurauto!

PS: Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.