In februari naar Cuba

Februari in Cuba

Van plan om in februari naar Cuba te gaan voor een mooie rondreis en benieuwd wat het weer zal zijn? Hieronder lees je meer over het weer in februari op Cuba.

Temperatuur in februari

De maand februari leent zich prima voor een rondreis door Cuba. De temperatuur in februari is afhankelijk van welk deel van het eiland je bezoekt. Net als in januari geldt dat de noordkant van Cuba het door de wind voor wat verkoeling zorgt. De gemiddelde temperatuur is hier zo’n 25 tot 26 graden. De temperaturen in het zuiden en ook het zuidoosten zijn in januari met 28 tot 30 graden stuk hoger.

 

 

Neerslag in februari

De winters in Cuba is het droge seizoen, zo ook in februari. Februari is voor het zuidoosten de droogste maand van het jaar en heeft gemiddeld maar 17 mm neerslag. In het noordwesten ligt dit met 70 mm een stuk hoger. Door het hele jaar heen is het droger in het zuidoosten, met uitzondering van het ‘hurricaseason’. Naast februari behoren ook december, januari, maart en april tot de droogste maanden van het jaar. Gemiddeld kent februari slecht 5 dagen van regen. Je kunt dus met een gerust gevoel naar Cuba in februari!

Aantal uren zon in februari

Het gemiddeld aantal uren in zon in Cuba is eigenlijk door het hele jaar, met 7 tot 8 zon uren per dag, vrij stabiel. Februari kent gemiddeld 7 uren zon per dag.

Feestdagen in februari

In februari is er één nationale feestdag en dat is op 24 februari. Dat is de dag waarop het begin van de Onafhankelijkheidsoorlog in 1895 gevierd wordt. Dit is de dag dat José Marti weer terug naar Cuba kwam, na verbannen te zijn door de Spanjaarden. Met de terugkeer van José Marti was de derde, naast de 10-jarige oorlog (vanaf 1868) en de korte oorlog (1879-1880), Onafhankelijkheidsoorlog geboren. De naam José Marti zul je tijdens je rondreis door Cuba vele malen tegenkomen. Als straatnaam, naam van een plein, park, kerk of monument. Meer feestdagen in Cuba.

In februari een auto huren?

Ben je van plan om voor je rondreis door Cuba in februari een auto te huren? Voorkom dan teleurstelling en regel je huurauto ruim van tevoren. De wintermaanden zijn de drukste maanden in Cuba. Hoe langer je wacht met het regelen van je huurauto, hoe moeilijker en duurder het wordt. Het aanbod is beperkt en de goedkopere huurauto’s zijn natuurlijk als eerste weg. Huurauto gereserveerd? Bekijk onze tips over het ophalen van je huurauto in Cuba.

PS: Vergeet niet om op tijd je visum aan te vragen! Het online aanvragen van je Cuba visum scheelt je een hoop tijd!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.