Playa Esmeralda

Playa Esmeralda, ook wel Estero Ciego genoemd, ligt in het noorden van Cuba, tussen Guardalavaca en Holguín in. Het 900 meter lange strand ligt aan de ingang van de baai Bahia Naranjo en grenst aan de rechterkant aan het Nationale park Bahía de Naranjo.

Het strand hoort bij twee luxe hotels, maar je mag er tegen betaling gebruik van maken. Je moet dan wel meteen voor 65 CUC een dagkaart kopen. Hiervoor mag je gebruik maken van het strand, de faciliteiten en is inclusief eten en drinken. Anders dan in een aantal andere resorts op Cuba, is de sfeer hier wel aangenaam. Vriendelijke medewerkers, weinig uitbundige (all-inclusive geld er uit drinkende) toeristen en een mooi en schoon strand. Op het strand en bij de hotels heb je echter niet het gevoel dat je in Cuba bent. Het strand is door struiken, bomen en rotsen afgeschermd en dus niet anders te bereiken dan via de hotels. Je zult op dit strand dan ook geen locals vinden.

Voor een dagje is het wel prima toefen. Het fijne poederzand van het natuurlijk afgeschermde strand en het heldere water maken dit strand zeker de moeite waard. Je kunt hier prima zelf snorkelen of duiken vanaf een van de 40 duiklocaties in de buurt. Met de lange koraalriffen, de zeegrotten, de afwisselende zeebodem en de mogelijkheid om nachtduiken te maken zullen de duikers onder ons hier prima aan hun trekken komen.

Playa Esmeralda

 

De mooiste stranden van Cuba

Cuba kent tal van leuke, mooie en bijzondere stranden. Om je alvast een indruk te geven van de stranden die je van Cuba mag verwachten, hebben we onderstaand lijstje voor je gemaakt. Het bezoeken van deze stranden is prima te combineren met een rondreis van een paar weken op Cuba.

 

Deel-ons

2 comments on “Playa Esmeralda

  1. ik zou graag hotels weten in Cuba met een huisrif, wij snorkelen heel graag maar vinden diepte eng , dus een hotel aan strand waar je zo in kan lopen niet te veel stenen en dan snorkelen

    1. Hoi Hennie,

      Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. Willen jullie echt in een hotel of mag een casa particular ook? Dat laatste is erg leuk hoor! V.w.b. hotels zit je dan zeker goed op de noordelijke Cayo’s, zoals Cayo Coco. Je kunt ook naar een resort bij Playa Santa Lucia. Daar is het water bijzonder lang ondiep, dus kun je rustig snorkelen zonder meteen de diepte op te hoeven zoeken. Een andere optie is bijvoorbeeld Playa Larga, de Varkensbaai. Wij zaten hier in een leuke casa (vind je ook op de pagina), vanwaar je direct vanuit de ‘achtertuin’ het strandje op en het water in loopt. Wij hebben hier niet gesnorkeld, maar dit zou hier ook mooi moeten zijn. Het wordt in ieder geval ook hier langzaam diep. Hoop dat je hiermee alvast uit de voeten kunt!

      Als je verder nog vragen hebt, laat het dan weten!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.