Playa Ancón

Playa Ancón is het strand van Trinidad. Het strand ligt op een 8 kilometer lang schiereiland en is een van het grootste en bekendste strand van de zuidkant van Cuba. Vanaf het centrum van Trinidad rij je in ongeveer een kwartier naar een van de stranden op het schiereiland. Tijdens de rit heb je aan de linkerkant de baai, waar je halverwege een half vergaan schip ziet liggen.

Voor de zuidkant, waar het strand overloopt in de blauw groene Caribische Zee, is het misschien wel een van de breedste stranden.

Op het schiereiland staan drie hotels/resorts met elk een eigen strand. Je kunt er voor kiezen om aan het strand van een van deze hotels te gaan liggen. Hiervoor kan een kleine vergoeding gevraagd worden. Ook kun je een stuk strand opzoeken wat niet bij een van de hotels hoort.  Daar kun je rustig een plekje uitzoeken op het strand, want het is er doorgaans niet erg druk. Toch vind je ook hier een aantal houten parasols, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Playa Ancón

Links en rechts van je zie je struiken en bomen die soms doorlopen tot aan de zee, wat je het gevoel geeft op een privé strand te zitten.

Vanaf het strand van Ancón worden duikexcursies georganiseerd door Marina Trinidad tegenover het meest zuidelijke hotel van het schiereiland, Hotel Ancón. Ook worden er snorkelexcursies georganiseerd en kun je een dag gaan zeevissen. Houd er wel rekening mee dat ze alleen vertrekken als ze genoeg mensen mee gaan en dat je dus mogelijk niet elke willekeurige dag kan gaan vissen of snorkelen.

 

Strand, strand en nog een strand

Je vind er genoeg op Cuba: stranden! Tijdens je rondreis door Cuba zul je tal van mooie en bijzondere stranden tegenkomen. Van kleine en afgelegen strandjes tot mooie brede witte zandstranden met alle faciliteiten die je maar wenst. Voor ieder wat wils. En om je alvast een indruk te geven van de verschillende stranden van Cuba, hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

  • Playa Gíron: gelegen aan de zuidkant van Cuba, daar waar de Varkensbaai in de zee uitmondt.
  • Playa Larga: het leuke en bijzondere strand (niet zozeer super mooi) van de Varkensbaai.
  • Playa Varadero: het grote en brede zandstrand in het noorden van Cuba.
  • Playa Santa Lucia: strand in het noorden van Cuba, in de provincie Camagüey.
  • Cayo Jutías: lekker klein, beetje verstopt, maar bijzonder mooi en redelijk in de buurt van Viñales.
  • Esmeralda: strand in het noordoosten van Cuba, tussen Holguín en Guardalavaca.

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.