Steden & Dorpen

Cuba is een fantastisch land met een grote verscheidenheid aan landschappen, cultuur en stranden en steden. Elke stad of dorp in Cuba heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken.

De hoofdstad en grootste stad van Cuba is Havana. Maar daarnaast zijn er nog tal van steden en dorpen die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. In het zuidoosten vind je de muzikale hoofdstad van Cuba, Santiago de Cuba. Het is na Havana de grootste stad van Cuba. In het midden van het eiland, aan de zuidkust, vind je de culturele hoofdstad Trinidad. Met zijn geplaveide straten en gekleurde huisjes een absolute must om te bezoeken.

De mooie Amerikaanse oldtimers die geparkeerd staan voor het Capitolio Nacional in Havana.
De mooie Amerikaanse oldtimers die geparkeerd staan voor het Capitolio Nacional in Havana.

Tijdens onze rondreis door Cuba hebben we vele steden en dorpen bezocht. Een aantal hiervan hebben we al beschreven, namelijk:

Wij hebben alle steden zelf bezocht tijdens onze reizen door Cuba. We deden dit meestal met een huurauto. De routes die we door Cuba hebben gereden hebben we voor een groot deel al beschreven.  Hier vind je de afstanden tussen de steden en de werkelijke reistijden. Onze routes vermijden veelal de snelwegen, dus duren misschien wat langer dan de snelste route van stad naar stad. Zo kom je echter wel op interessante plekken die niet heel veel reizigers te zien krijgen.

PS: We werken op Cubaans tempo aan de andere steden en dorpen die we in Cuba hebben bezocht, zoals:

  • Sancti Spiritus
  • Soroa
  • Manzanillo
  • Las Tunas
  • Guardalavaca
  • Santa Cruz del Norte
  • Matanzas

 

Vraag: Heb jij leuke of interessante ervaringen over bovengenoemde steden of andere plekken in Cuba? Het zou heel leuk zijn als je die wilt delen!

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.