Rotte eieren in de regering van Cuba

Corruptie-Cuba

In Cuba is een grootschalige zwarte markt in eieren ontdekt. Deze zwarte markt werd geleid door een aantal regeringsfunctionarissen. Maar liefst 18 Cubaanse regeringsfunctionarissen hebben door de rechtbank gevangenisstraffen opgelegd gekregen variërend van 5 tot 15 jaar. Eén persoon is vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Naast de gevangenisstraffen zijn 6 personen veroordeeld tot het terug betalen van de geleden schade.

 

 

De rechtbank achtte bewezen dat de betrokken personen tussen januari en oktober 2012 maar liefst ruim 8 miljoen eieren stalen, ter waarde van zo’n € 300.000,-. Deze eieren waren bestemd voor de verkoop via de staatswinkels in Cuba.

Door het vervalsen van de boekhouding en ontvangstbewijzen en een gebrek betrouwbaar toezicht lukte het om deze zwarte markt in eieren op te tuigen.

Corruptie is al tijden een groot probleem in Cuba. Dat was voor de huidige president van Cuba, Raul Castro, de reden om in 2009 te starten met een groots offensief tegen corruptie in de regering van Cuba.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.