Huurauto ophalen

auto-huren

Je heb voor je rondreis een huurauto gereserveerd of je wilt ter plekke in Cuba een auto huren. Dan is het goed om te weten in welke plaatsen je een auto kunt huren of waar je de door jou vooraf gereserveerde huurauto kan ophalen. Daarnaast is het handig om in ieder geval alvast goed na te denken over waar je de huurauto wilt ophalen en waar je hem terug wilt brengen. Zeker als je online je auto wilt huren. En als je dan zo ver bent om je huurauto op te halen op locatie, dan is het prettig om te weten waar je op moet letten. Zo voorkom je achteraf problemen bij het inleveren van je huurauto.

 

Huur auto ophalen en terug brengen

Heb je besloten een auto te huren voor je reis naar Cuba? Dan is de vraag waar je deze auto wilt ophalen en waar je hem wilt terugbrengen. Je zult dit meteen moeten aangeven bij het vastleggen van je huurauto. Wil je online je huurauto reserveren?  Zorg dan dat je de ‘pickup’ en ‘return’ locatie goed doorgeeft. Er kunnen overigen kosten verbonden zijn aan een afwijkende terugbreng locatie. Bekijk hiervoor altijd de voorwaarden.

Tip: Ben je van plan je auto pas op te halen als je doorgaat naar een volgende bestemming, bijvoorbeeld na een paar dagen Havana? Haal je auto op bij een locatie buiten het centrum van een stad, zoals het vliegveld van Havana. Zo hoef je niet meteen te starten in het drukke en onoverzichtelijke centrum en kun je rustig wennen aan alle geschreven en ongeschreven regels die in Cuba op de weg gelden. Kies je ervoor om je huurauto op een andere bestemming terug te brengen? Dan kan het handig zijn om dit juist wel in het centrum te doen, bijvoorbeeld vlak bij het hotel waar je verblijft.

 

 

In welke steden en plaatsen kun je een auto huren?

Tegenwoordig kun je in de meeste grote steden en toeristische plekken van Cuba een auto huren. Je kunt er naartoe gaan op het moment dat je in Cuba bent en je een huurauto nodig hebt, of je kunt vooraf je huurauto online boeken en op de opgegeven datum op halen op de plek naar keuze. Als je vooraf een huurauto hebt geboekt, dan is duidelijk waar je deze op kunt halen. Je vindt de adresgegevens van ophaal locatie op de boekingsbevestiging van het verhuurbedrijf. Ben je in Cuba en wil je ter plekke een auto huren? Dan kun je in ieder geval terecht in de volgende plaatsen:

Waar moet je op letten bij het ophalen van je huurauto?

Heb je een huurauto gereserveerd en ga je die ophalen? Hieronder vind je een heel aantal zaken waar je op kunt letten bij het ophalen van je huurauto.

  • Brandstof peil: Controleer samen met de medewerker van het verhuurbedrijf hoeveel brandstof er in je huurauto zit. Laat dit ook optekenen op het controleformulier. In principe geldt namelijk dat je huurauto bij inleveren net zoveel brandstof in de tank moet hebben als bij het ophalen. Om helemaal zeker te zijn en te voorkomen dat je voor een onaangename verrassing komt te staan tijdens je eerste rit, is het aan te raden om na het ophalen van je huurauto direct naar een tankstation te rijden en de tank vol te gooien. Het schijnt dat er nog wel eens geknoeid wordt met de brandstofmeter.
  • Beschadigingen: Controleer samen met de medewerker van het verhuurbedrijf je huurauto op zichtbare schade, zoals krassen, deuken en andere beschadigingen. Zorg er voor dat je elke beschadiging op het controleformulier krijgt. Zo voorkom je discussie achteraf.
  • Elektrische functies: Controleer zelf de airco, de elektrische ramen, ruitenwissers, radio, elektrische deurvergrendeling en het dashboard van je huurauto. Geef eventuele mankementen door aan de verhuurder. Mocht je het mankement niet acceptabel vinden, geef dit dan ook aan en vraag eventueel om een andere auto.
  • Banden: Controleer de bandenspanning en het profiel van de banden. Controleer ook of en zo ja, waar je het reservewiel kan vinden en of het gereedschap voor het verwisselen van een band aanwezig zijn. Het komt in Cuba geregeld voor dat specifiek huurauto’s een langzaam leeglopende band hebben, of erger nog, een echt lekke band. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met de verhuurder van de huurauto. Als de band langzaam leegloopt, zoals bij ons, dan kun je ook gewoon eens in de paar dagen langs een ponchera. Dat is vaak bij iemand thuis of op het erf en is te herkennen aan een bord gemaakt van een band met het woord Ponchera er op. Hier kun je, vaak gratis, je banden laten oppompen. De service is bijzonder goed (eigen ervaring) en in principe gratis. Natuurlijk gaven we wel vaak fooi, en kostte dat ons uiteindelijk meer dan een nieuwe band. Maar je maakt nog eens wat mee.
  • Onder de motorkap: Je hoeft natuurlijk geen technische inspecties uit te voeren, maar het is wel handig om te controleren of je huurauto is voorzien van voldoende koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en motorolie. Het is altijd aan te raden om in ieder geval een of twee flessen water als reserve in je auto te houden, mocht de koelvloeistof bijgevuld moeten worden. Natuurlijk ook goed voor jezelf, voor als je verdwaalt of met pech komt te staan.
  • Verzekeringen: Als je een auto huurt voor je rondreis in Cuba, dan kun je hierbij doorgaans direct je verzekeringen afsluiten. Controleer goed wat aan te raden is, wat je hebt afgesloten bij het verhuurbedrijf en zorg dat ze je geen extra “noodzakelijke” verzekeringen proberen aan te smeren.

Met bovenstaande tips lijkt het er op dat je genaaid wordt als je heel even niet oplet. Dit is niet onze ervaring, maar met dit soort zaken is het beter om discussies achteraf te voorkomen. Laat het je zeker niet weerhouden om je rondreis door Cuba met de auto te doen. Wat ons betreft is dit absoluut de leukste manier van rondreizen.
 

Deel-ons