Huurauto in Cuba

Wil je een rondreis maken door Cuba en zelf bepalen wanneer en waar je naartoe gaat? Huur dan een auto. Houd er wel rekening mee dat het huren van een auto in Cuba minder eenvoudig gaat dan in meer toeristische landen zoals de VS of bijvoorbeeld Spanje. Het aanbod is een stuk beperkter en je vindt lang niet alle grote autoverhuur bedrijven die je gewend bent. Amerikaanse autoverhuur bedrijven zijn er bijvoorbeeld niet te vinden. Ook zijn er geen (nieuwe) Amerikaanse auto’s te huur. Je zult het voornamelijk moeten doen met Russische, Chinese, Japanse en Franse auto’s.

Er zullen er velen zijn die je rijden in Cuba afraden. Vanwege slecht wegdek, slechte bewegwijzering, vreemde verkeerssituaties en dito verkeersdeelnemers. Als je enigszins ervaren bent en het prettig vindt om auto te rijden, laat je hierdoor dan niet afschrikken. Huur een auto en trek er op uit!

We zullen je straks nog wat vertellen over autorijden in Cuba.

Waar een auto huren?

Persoonlijk vind ik het prettig om vooraf een huurauto te reserveren. Helaas vind je in Cuba niet zoveel auto verhuurbedrijven als je gewend bent en het lijken er wel steeds minder te worden. Gelukkig kun je in ieder geval nog terecht bij het volgende autoverhuur bedrijf:

Kortingscode voor uw huurauto

Tip: Wil je een auto huren voor je rondreis door Cuba? Houd dan rekening met de omvang van je bagage bij het reserveren van je huurauto. Huur je bijvoorbeeld een Peugeot 206, houd er dan rekening mee dat hier geen 2 grote (hardcover) koffers in de achterbak kunnen. Het is tijdens je rondreis prettig om te weten dat je bagage uit het zicht is, zodat je met enigszins gerust hart je auto even achter kan laten. Je kunt je huurauto natuurlijk afstemmen op je bagage, maar wij stemden onze bagage af op onze huurauto. Wij kozen er voor om twee weekendtassen mee te nemen in plaats van 2 koffers. Deze pasten perfect in de achterbak van onze huurauto.

Wat heb je nodig om een auto te huren in Cuba?

Om een auto te huren in Cuba wordt aangeraden om een Internationaal Rijbewijs mee te nemen. Deze kun je kopen in een ANWB winkel. Daarnaast moet je jouw originele Nederlandse rijbewijs meenemen, je paspoort en een creditcard. Bij het ophalen van de huurauto zal hiernaar gevraagd worden. Let er op dat je creditcard geen duidelijk Amerikaanse creditcard is, zoals American Express. Deze worden niet geaccepteerd. Meer over geld en geldzaken in Cuba.

Meer over het huren van een auto in Cuba

 

Deel-ons

43 comments on “Huurauto in Cuba

 1. Beste Koen,

  Allereest wil ik even zeggen dat dit echt een super duidelijke site is, veel info en fijn dat jullie ook alle -goede en minder goede – ervaringen vermelden :)! Blij dat ik op deze site ben terecht gekomen!

  Wij gaan in september naar Cuba voor 3wk, waarin we een auto willen huren en heel cuba willen rondrijden (1, max 2 nachten per locatie). Raad jij ons aan om van te voren alles te boeken of is het “op de bonnefooi” ook goed te doen? In dat laatste geval boeken we sowieso we de eerste & laatste nacht en een auto vooraf.

  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groeten, Eveline

  1. Hoi Eveline,

   Bedankt voor je reactie en je leuke complimenten! Daar doen we het voor! 🙂
   Je kunt e.e.a. van tevoren regelen als je dat wilt, afhankelijk van waar je wilt overnachten. Hierbij raad ik altijd de casa’s aan. Die zijn gewoonweg veel beter dan de hotels. Meer comfort, beter eten (!), de gastvrijheid en vaak ook de locatie. Niet iedereen heeft internet in Cuba, al wordt dat ondertussen wel beter. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om op één avondje even alle casa’s te ‘boeken’ die je in gedachten hebt. Vaak moet je mailen, paar dagen wachten, etc. Als je niet perse alles vooraf wilt regelen zou ik dus aanraden om lekker op de bonnefooi te gaan. Zo hou je ook maximale vrijheid en kies jezelf waar en wanneer je ergens naartoe wilt gaan of juist wilt blijven. September is het ook geen hoogseizoen in Cuba, dus je hoeft niet bang te zijn dat er geen kamer meer te vinden is. Overigens kennen vrijwel alle eigenaren van de casa’s waar je in verblijft wel weer een of meerdere casa’s in de plaats waar je naartoe gaat en willen ze daar altijd wel even contact mee opnemen om te kijken of ze plek hebben en eventueel een prijs af te spreken.

   Je geeft ook aan met een huurauto Cuba te gaan verkennen. Dat is m.i. echt de leukste manier! Heb je die al wel geregeld? Ik denk dat ik wel kan stellen dat er een tekort is aan huurauto’s in Cuba. Het is daarom wel aan te raden om deze echt snel te regelen. Bij Transtur (zie hierboven) zie ik dat ze in ieder geval al wel huurauto’s beschikbaar hebben voor september.

   Als je verder nog vragen hebt, stel ze hier dan gerust! En anders alvast veel plezier met de voorbereiding en uiteindelijk de rondreis naar en door Cuba!

 2. Mijn vrouw maakt een rondreis door Cuba, nu wordt haar wijsgemaakt dat alle toeristen hunhuurauto elke zoveel kilometer onderhoud moeten plegen. Mijn vraag: klopt dat?

  1. Beste John,

   Ik weet niet hoe lang die rondreis duurt en hoeveel kilometers (hoevaak Cuba rond?) ze van plan is af te leggen, maar dit klinkt mij niet juist.
   Heb hier nog nooit mee te maken gehad. Enig idee via welk verhuurbedrijf de auto gehuurd is? En wie maakt haar wijs dat ze om de zoveel kilometers onderhoud aan haar huurauto zou moeten laten plegen? Is dit het verhuurbedrijf of zijn dit Cubanen die ze ’toevallig’ tegenkomt? In dit laatste geval hoort dit een beetje bij ‘The Cuban Game‘. Net als de vele salsafestivals die er wel of niet zijn of de broer van de tante van de buurman die het beste kreeftrestaurant van Havana heeft :-). Daar moet je gewoon de lol van inzien en niet teveel van aantrekken. Als het om het verhuurbedrijf gaat, dat is dat een ander geval en ben ik erg benieuwd naar de verhuurder.

   Ben benieuwd naar je reactie en hoop dat je vrouw ondertussen wel een mooie rondreis door Cuba aan het maken is!

 3. Hi Koen,

  wij plannen een Cuba rondreis in september. Vraag is of het handig, nodig en eventueel mogelijk is om een 4WD te huren? Als de wegen in slechte staat zijn, is dit soms wel makkelijk. Of denk je dat je normalerwijs met een standaard auto wel overal komt?

  1. Hoi Maarten!

   Ik heb zelf nog nooit een 4WD nodig gehad, maar weet niet wat jullie precies van plan zijn? 🙂
   Je kunt prima uit de voeten met een ‘standaard’ auto. Een ‘Geely’ wordt veel verhuurd in Cuba, al hebben wij deze nog nooit gehad. Voor ons was een Peugeot 206 prima.
   Je hebt hier nooit helemaal controle op, omdat je een auto huurt binnen een bepaald segment. Maar nogmaals, ook met een kleinere, lichtere, minder krachtige auto kun je prima door Cuba reizen. Waar je vooral op moet letten zijn de soms enorme kuilen in de weg. Kijk ook maar eens bij onze tips over auto rijden in Cuba. Natuurlijk hebben wij ook wel eens over een stuk weg gereden, waarbij je liever een 4WD of liever nog een helikopter had. Doorgaans zit je dan wel op de verkeerde weg. Iets met bewegwijzering enzo 🙂
   In September kan het nog wel eens slecht weer zijn en de ervaringen zijn dat dan ook wel eens bepaalde stukken weg afgesloten zijn. Ook dat los je niet op met een 4WD, want je kan er dan gewoonweg niet rijden. Persoonlijk zou ik dus gewoon een standaard huurauto nemen.

   Hopelijk heb ik je vraag zo goed kunnen beantwoorden. Als dat niet zo is, laat het dan gerust weten. Ook als je nog andere vragen hebt!

   In ieder geval veel plezier met de voorbereiding en alvast veel plezier met jullie rondreis door Cuba!

   Tip: Als je een auto wilt huren voor september, dan zou ik die nu alvast gaan reserveren. De vraag is groot en het aanbod is beperkt.

 4. HI Koen,

  Een vriendin en ik gaan in november drie weken naar Cuba en willen graag een auto huren. Kan het kloppen dat het huren van een auto wat aan de prijzige kant is? Ik zie bijvoorbeeld via Cuba Car Rentals een auto voor 11 dagen al ruim €860,00 kost!

  Met vrolijke groet,

  Djoeke en Pauline

  1. Hoi Djoeke en Pauline,

   Lekker vooruitzicht hoor!
   Het klopt dat huurauto’s in Cuba niet zo goedkoop zijn als je misschien in andere landen gewend bent. Dat was altijd al zo, maar door de toename van het toerisme is dit erger geworden. Het aanbod van huurauto’s is nog niet echt meegegroeid met het toerisme, waardoor de vraag vaak groter is dan het aanbod. En ja, dan weten ze de prijzen wel te bedenken 🙁
   Zelf ook even voor je gekeken…en ik zie inderdaad dat ze in die periode nu ook alleen nog maar de grotere (en dus duurdere) huurauto’s beschikbaar hebben (of aanbieden). Vanaf medio november begint wel weer de wat drukkere periode en zijn de goedkopere huurauto’s snel vergeven.
   Dat maakt het soms ook wel tot een uitdaging. Het is aan te raden om je huurauto zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Maar als je bijvoorbeeld in februari een auto wilt huren voor in november, dan is dat vaak nog niet mogelijk. En als je vervolgens te lang niet checkt of het al kan en te laat bent, dan zijn er alleen nog huurauto’s in de duurdere segmenten over.

   Ik zie op novelacuba.com nog wel huurauto’s voor een iets lagere prijs (rond de € 750,-). Ik heb alleen zelf geen ervaringen met deze partij, dus kan deze helaas ook niet met je delen. Mocht je hiervoor kiezen, dan zou ik het leuk vinden als je jouw ervaringen met ons zou willen delen.

 5. Hoi Koen,

  Mijn vriend en ik gaan in januari naar Cuba en willen een auto huren. Ik heb ergens gelezen dat het lastig is om een goede verzekering te krijgen. Heb jij hier ervaring mee en kun je me vertellen welk autoverhuur bedrijf een goede verzekering biedt bij schade aan de auto en schade aan derden? We zijm ervaren bestuurders en hebben nog nooit problemen gehad, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere.

  Daarnaast vroeg ik me af of je gps hebt gebruikt tijdens je vakantie? We willen namelijk onze telefoon (+gps) gebruiken om te navigeren, maar ik weet niet of het daar goed werkt en ik heb ergebs gelezen dat het eigenlijk verboden is.

  Verder vroeg ik me nog af of je veel contant geld hebt meegenomen; of was er voldoende gelegenheid om te pinnen (mastercard of visa)?

  Gr,

  Maartje

 6. Hoi Allemaal,
  Ik lees hier vanalles over een huurauto, ook wij zijn op zoek geweest naar een huurauto voor de een ruime week om van Havana – Vinales – Playa Largo – Trinidad – Santa Clara naar Varadero te reizen. Punt is, dat alle huurautos ‘op’ lijken te zijn voor deze periode, via geen enkel reisbureau is er nog een auto aan te komen.

  Heeft er iemand ervaring met het op de bonnefooi naar Havana te reizen en vanuit daar wel te zien? Heb een lokale gids door gekregen, maar hij wil dan de gehele route inclusief tours voor ons regelen, dat is nou juist wat we niet willen. Enige ervaring delen omtrent vervoer in Cuba is erg gewenst!

  Groet,
  Desiree

   1. Hi Koen,
    Wij gaan op 7 November, en willen vanaf 10 november vanuit Havana een auto huren, op 18 november weer inleveren in Varadero.
    Heb inmiddels een aanvraag gedaan bij novelcuba, daar leek eht eea beschikbaar, maar zij komen binnen 48 uur hierop terug.

    Ben erg beniewd, nog steeds zijn alle tips welkom.

    Groet,
    Desiree

 7. Hoi Koen,
  Mijn ouders gaan volgende week naar Cuba en willen graag een auto huren. Kan je bij het huren van je auto ook aan navigatie huren?
  Hoor graag!
  Alvast veel dank!

  Groetjes,
  Hanneke

  1. Hoi Hanneke,

   Helaas is het nog steeds niet mogelijk om in Cuba bij je huurauto ook een navigatiesysteem te huren. Officieel zijn navigatiesystemen nog steeds verboden, al hoor je steeds meer dat mensen wel iets van een app o.i.d. installeren op hun telefoon. Een goede wegenkaart, heerlijk ouderwets, kan in ieder geval uitkomst bieden.
   Wens je ouders alvast veel plezier op hun rondreis door Cuba en als jij of zij nog vragen hebben, laat het maar weten!

 8. Hallo Koen,

  We gaan met het gezin(2 volw+2 kids) half december naar Cuba voor een 8 daagse cruisevakantie. De eerste 2 dagen blijft het schip gewon aan kade. We dachten om een auto te huren en in die 2 dagen Cuba te verkennen. Is het wel verstandig om een auto te huren of is het ook te doen met een tour bv met een taxi? En waar kunnen we het beste een auto huren?We komen ook een dag van te voren aan in Cuba, rond 18u. Weet je toevallig sommige hotels etc die we voor 1 nacht kunnen overnachten en die dichtbij de cruise terminal is?
  Hoor het graag.

  Mvg,

  Odyssa

  1. Hi Odyssa,

   Klinkt goed! Hoor je niet vaak…een cruise vanaf Cuba, maar leuk idee!
   Persoonlijk zou ik zeggen dat je in dit geval misschien beter een tour kan doen of een taxi kan vragen, maar dat hangt ook een beetje af van de reisplannen.
   Begrijp ik het goed dat jullie de eerste dag om 18u aankomen (waar?), dan twee volle dagen in Havana hebben en dan op de cruise stappen? En jullie willen dus meer zien dan alleen Havana? In dat geval zou ik bijvoorbeeld kijken om de tweede dag een tour richting Viñales te maken, georganiseerd of met een taxi o.i.d. Het contrast tussen Havana en Viñales is erg groot en daarom ook wel leuk, terwijl het toch prima te bereizen is in een dagje (heen en terug). Je kunt er zelfs voor kiezen om met de bus te gaan, maar je hebt natuurlijk wel weinig ruimte voor oponthoud…

   Qua hotels heb ik niet zo heel veel ervaring in Havana, omdat ik vaker kies voor een casa particular. Ik heb wel eens in het Inglaterra Hotel gezeten en dat is me, voor een Cubaans hotel :-), prima bevallen! Dat is met de auto/taxi ruim 5 minuten naar de terminal en lopend ook prima in 20 minuten te doen…daar reken ik voor het gemak de kinderen en koffers dan niet bij 😀

   Ben erg benieuwd waar jullie voor gaan kiezen. Als ik jullie nog kan helpen met jullie keuze, laat het me dan weten!

   1. Zou je ons misschien kunnen helpen met het vinden van een goede casa particular in Havana voor hooguit 2 nachten 15-17 dec en na de cruise voor 1 nachtje van 24-25 dec?
    Graag dichtbij de terminal als het kan en graag zouden we de totale prijs willen weten voor ons 4 inclusief ontbijt en avondeten aub.

    Help!

 9. Hoi Koen,

  ik ga in januari met mijn zoontje van 3 voor 2 weken naar Santiago de Cuba. Is jou iets bekend over de mogelijkheid van het huren van autostoeltjes voor mijn zoontje?

  grt, Marieke

  1. Hoi Marieke!

   Ik heb dit ook even moeten opzoeken…zo ver ben ik zelf nog niet 😉
   Bij o.a. transturcarrental.com en Rex is het mogelijk om een kinderzitje er bij te huren en/of te krijgen. Je moet dit dan bij de reservering wel aangeven! Bij twijfels raad ik je aan om (per e-mail) even contact op te nemen met de verhuurders. Een kinderzitje is, zover ik kan achterhalen, nog niet verplicht in Cuba. Ik kan me wel voorstellen dat je het prettig vind, dus check het even goed. Van dit soort extra ‘dingetjes’ zijn nog wel eens lastig voor de Cubanen, zeker om zekerheid te krijgen. Als je voor je reis in januari nog een auto wilt huren, raad ik je wel aan om dit zo snel mogelijk te doen. Ik zie dat het aanbod al steeds beperkter wordt.

   Als je nog meer vragen hebt, laat maar weten! En anders heel veel plezier in Cuba!

 10. Hoi Koen,

  Wat een handige site! Ook ik ben bezig met een auto te huren. Nu vraag ik me af of er nog bijkomende kosten zijn waar ik rekening mee moet houden (behalve extra bestuurder) als ik een auto huur bij transtur en dan cubacar of havanauto. Is er bij schade ook iets van een eigen risico? Zo ja weet je de kosten om dit af te kopen? Ten slotte vraag ik me af of je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Alvast bedankt!

 11. Wij, 2 vriendinnen, gaan in mei 2 weken naar Varadero, Cuba. Vanuit Varadero willen wij een trip maken naar Trinidad. Onderweg nog eea bekijken en bij een casa particular in Trinidad overnachten.
  We twijfelen nog wat nu de beste optie is. Auto huren en zelf rijden, auto met chauffeur inhuren, de bus nemen, taxi nemen of toch beter een georganiseerde reis.
  Kunt U ons advies geven?
  Vanuit NL al boeken en hier ver vooruit? We vertrekken 25 mei.
  Bvd

 12. Beste Koen,
  Wat een handige site. Hoop dat je een fijne trip maakt. Wie weet lees je deze vraag nog en heb je de tijd en mogelijkheid te reageren. Ik lees op je site dat een intnationaal rijbewijs nodig is. De anwb raadde me dat ook al aan voor € 17,00. Via Tui heb ik een auto (Geely) gehuurd en Tui zegt dat je gewone rijbewijs gewoon voldoet. Daar staat inderdaad wel in 4 talen op dat het een rijbewijs is maar wil geen problemen straks krijgen. Ik ga begin februari met mijn twee volwassen kinderen naar Cuba. Alvast dank!

 13. Beste, wij plannen met z’n vieren een reis naar Cuba. Bij het reisbureau Connections hebben we een offerte aangevraagd en zeiden ze ons dat als je een auto wilt huren in cuba, ze vaak ook dit willen combineren met een bepaalde verblijfsduur in een hotel of casa particular. Zo is de kans op het verkrijgen op een auto hoger, want ze waarschuwen ons voor praktijken waarbij je zelf een auto op voorhand huurt en eenmaal je ter plekke komt, die er niet is! Maar ze rekenen ons een prijs uit van 550 euro per persoon (2200 euro in totaal). Dit lijkt ons wel een beetje te veel voor 9 dagen auto-huur en 4 nachten voor 4 personen in een casa particular.
  Daarom dat ik mij afvraag of er wel echt zo’n risico’s mee verbonden zijn indien je een huurauto neemt op site’s zoals Transtur? Vriendelijke Groeten !

 14. Hallo Koen,

  Is een internationaal rijbewijs echt noodzakelijk? Wij wonen namelijk op Bonaire en willen vanuit hier naar Cuba dus kunnen niet een internationaal rijbewijs regelen bij de ANWB omdat je deze persoonlijk op moet halen.

  Vriendelijke groet,

  Chantal

  1. Hoi Chantal!

   Officieel wordt er gezegd dat het nodig is. De reden dat ik hem ooit heb aangeschaft. Ik heb het alleen nog nooit hoeven laten zien.
   Beetje een vergelijkbaar verhaal (in mijn geval) met de verklaring van de verplichte reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Ik zou dus verwachten dat je er wel mee wegkomt…

   Als je nog meer vragen hebt, laat het gerust weten.

   En natuurlijk alvast heel veel plezier!

 15. Hoi Koen!

  Wat een handige site met goede tips! Ik ga eind oktober samen met mijn zusje voor 3 weken naar Cuba, we zijn aan het kijken voor een huurauto, maar dit komt redelijk duur uit (rond de 1000 euro). We vroegen ons af of er toch nog bijvoorbeeld een engelse site is met goedkopere auto’s? We willen graag veel bekijken, maar nog niet alles dag tot dag vastleggen. Is dit eventueel ook goed mogelijk met een taxi en op wat voor bedrag moeten we dan kunnen rekenen?

  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes, Carla en Marjon

 16. Goedemorgen,
  Wij gaan in November met 5 meiden door Cuba rijden. Nu zijn we op zoek naar een huurauto en willen dit graag van te voren regelen. Denk je dat een 5 persoons auto groot genoeg is voor 5 personen inclusief back packs? En is er dan toevallig 1 auto die je aan zou raden?
  Groetjes Tessa

  1. Hoi Tessa,

   Wat een lekker vooruitzicht! Eerlijk gezegd denk ik dat het erg krap wordt om een auto te huren voor 5 mensen én 5 backpacks. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de backpacks. Er zijn een aantal huurauto’s waar je prima met 5 mensen in kan, maar de backpacks zullen de uitdaging worden. Als je kijkt naar het luxere segment, de jeep of een minivan zou het denk ik wel moeten kunnen. Een Mercedes C200, zoals die wordt aangeboden, heeft zover ik kan achterhalen bijvoorbeeld een kofferbak van 475 liter. In theorie zou dat dus prima moeten passen, maar als jullie alle 5 een backpack van 70+ liter hebben verwacht ik toch dat het lastig wordt. Dan zou ik voor de minivan gaan.

   Hopelijk heb je hier wat aan. Mocht je nog andere vragen hebben, laat het me weten!

   En in ieder geval alvast een hele fijne rondreis door Cuba!

  1. Hoi Sjanne!

   Ik weet het eerlijk gezegd niet. Zelf kende ik deze site nog niet voor het huren van een auto in Cuba.
   Sorry dat ik je er niet verder mee heb kunnen helpen. Mocht je via hen een huurauto boeken, wil je dan laten weten hoe het bevallen is?
   Dan kan ik hen ook opnemen op mijn site en zo weer anderen helpen!

 17. Dag Koen,

  Ik ga eind februari met mijn vrouw en dochter van 18 maanden rondtrekken op Cuba. Het liefst in een huurauto. Is het mogelijk (boetevrij) om mijn dochter zonder kinderstoel te vervoeren? ik heb namelijk weinig trek om een autostoel mee te nemen op reis.

  Alvast bedankt voor je antwoord en voor de vele goede tips op je site.

  Groet,

  Jochem

  1. Hoi Jochem,

   Goeie vraag! Ik heb niet zoveel ervaring met rondreizen met kinderen eerlijk gezegd 🙂
   Wel weet ik dat je vaak een kinderzitje kan huren bij het verhuurbedrijf. Heb je dit al gezien bij het boeken van een huurauto?
   Volgens mij kan het sowieso bij REX, online te reserveren via Transtur Car Rental. Ik heb overigens nog nooit gehoord van een boete voor het niet hebben van een kinderzitje in Cuba, maar het blijft natuurlijk Cuba heh! 😉

 18. Hi Koen,
  Ik ga met een vriendin voor 10 dagen naar Cuba. We zijn van plan eerst wat rond te reizen en te eindigen met een paar dagen strand.
  Auto huren is wel het plan. Maar is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de auto 2/3 dagen in te leveren en na een paar dagen weer verder te gaan? We willen bijvoorbeeld ook naar Trinidad maar hebben daar dan geen auto nodig. Dit zou best schelen in de kosten denk ik..
  Dank voor je reactie!
  Marieke

  1. Hoi Marieke,

   Goed plan om lekker met een huurauto Cuba te verkennen! Je zou eens bij een van de verhuurmaatschappijen moeten kijken of het scheelt, maar ik verwacht eerlijk gezegd niet heel veel. Als je een auto huurt en deze ergens anders inlevert dan waar je hem hebt opgehaald, kost dat vaak meer. Als het al kan. Dit doe je dan in feite 2 keer, omdat je na Trinidad weer je huurauto wilt ophalen en uiteindelijk ergens anders weer inlevert. Ik vraag me af of dat scheelt… Hou je de auto bij je tijdens je verblijf in Trinidad? Vraag dan aan je casa of zij een goeie parkeerplek voor je kunnen regelen. Meestal kan dit wel, dan sta je bijvoorbeeld ergens in een garage of achter een hek. Het kan wel zijn dat je hier extra voor betaalt, zeker als ze zelf deze ruimte niet hebben. Maak hier van tevoren dan een prijsafspraak over. Veel plezier op jullie rondreis door Cuba alvast!

 19. Beste Koen,

  In november willen mijn vriend en ik naar Cuba op vakantie. Tevens willen we daar een auto huren. Via een kennis heb ik gehoord dat het als vrouw lastiger is om daar een auto te huren dan als man. De wachttijd bij het ophalen van de auto was bij dat stel waar de vrouw de hoofdbestuurder namelijk veel langer dan bij mensen bij wie de man de hoofdbestuurder was. Herken jij dit?

  Vriendelijke groet,
  Mariëlle

  1. Hoi Mariëlle,

   Ik herken dit eerlijk gezegd niet. Al heb ik de huurauto altijd zelf opgehaald. Heb deze verhalen nog nooit eerder gehoord.
   Wel hoor ik dat de schaarste van huurauto’s in Cuba flink toeneemt. Wellicht dat verhuurbedrijven dan steeds moeilijker gaan doen en meer gaan vragen aan huur. Maar dat je als vrouwelijke bestuurder daarom langer moet wachten kan ik me moeilijk voorstellen. Hoop dus dat dit bij jou niet het geval is! In ieder geval alvast een fijne reis naar en door Cuba!

 20. Dag Koen,

  Ivm de huurauto is de verzekering CDW en Super CDW lokaal te regelen met de verhuurmaatschappij. Heeft U tijdens uw verblijf naast deze verzekeringen nog een extra verzekering genomen voor betere dekking van de schade en letsels aan derden en zo ja, heeft U hieromtrent tips ?

  Groetjes,
  Bart

   1. Beste,

    Ik zou graag wat meer info willen hebben over het huren van bussen van 10 – 12 pers.
    We willen volgend jaar met een groep van 20 pers gaan en willen zelf gaan rijden.
    De mogelijkheid is er niet om deze te huren, na bellen bleek dat dit niet mogelijk is voor niet inwoners om z’n bus zelf te rijden .
    Huren met prive chauffeur kan wel z’n bus, dan wel een grote bus van 20 personen.
    Wel allemaal met chauffeur en gids.
    Wie kan mij meer info geven hierover?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.