Rondreizen

Rondreis Cuba

Ben je van plan een rondreis te maken door Cuba? Goed idee! Cuba is namelijk een fantastisch land met veel mooie steden en en mooie routes door veel verschillende landschappen. Ideaal om zelf door rond te reizen.

Cuba kun je op verschillende manieren ontdekken. Backpacken met het openbaar vervoer, met tourbussen, met binnenlandse vluchten of met een huurauto. Maar de eerste vraag zal zijn of je op eigen houtje wilt gaan rondreizen of dat een georganiseerde rondreis wilt boeken.

 

Zelf rondreizen in Cuba

Persoonlijk vinden wij dit het leukst en bovendien is Cuba hier uitermate geschikt voor. Noem het backpacken of het zelf organiseren van je reis. Je boekt een ticket en bijvoorbeeld je eerste overnachting en de rest van je rondreis door Cuba krijgt pas tijdens de reis vorm. Je weet wat je in ieder geval wilt zien en de rest laat je lekker open. Wil je zelf je rondreis organiseren? Dan heb je in Cuba tal van mogelijkheden. Zo is het prima te doen om met het openbaar vervoer te reizen te backpacken in Cuba. En dan hebben we het in het geval van Cuba eigenlijk voornamelijk over reizen met bussen. Een prima optie en de kosten vallen mee. Je betaalt ongeveer 3 tot 5 CUC per uur reizen. Om je een idee te geven hebben we een overzicht gemaakt van de kosten van het openbaar vervoer in Cuba. Naast het openbaar vervoer wordt er op Cuba ook regelmatig gekozen voor de taxi. Een rondreis met een of meerdere taxi’s is een goed alternatief voor rondreizen met het openbaar vervoer. Je kunt een taxi gebruiken wanneer je hem echt nodig hebt, of een taxi met privé chauffeur voor je gehele (of een deel daarvan) regelen. De beste plek om een taxi met privé chauffeur te regelen is waarschijnlijk je casa particulares waar je op dat moment verblijft. Zij kennen altijd wel iemand die je graag rondrijdt en de kosten hoeven niet hoger te zijn dan bijvoorbeeld rondreizen met een huurauto. Dat is dan ook meteen de volgende optie. De huurauto. Wat ons betreft de beste manier om rond te reizen op Cuba. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt, je kunt reizen op je eigen tempo en zien wat jij wilt zien. En bovendien is het prima te doen op de wegen van Cuba, al is het wel goed om je een beetje voor te bereiden op het autorijden in Cuba en even de verkeersregels van Cuba te bekijken. Wil je een auto huren voor je rondreis door Cuba? Wij hebben al heel wat tips over auto rijden in Cuba, leuke routes en goede informatie rondom het reserveren en ophalen van je huurauto voor je beschreven.

 

 

Georganiseerde rondreis door Cuba

Naast het zelf rondreizen door Cuba kun je er voor kiezen om een georganiseerde rondreis te boeken bij een van de vele (online) reisbureaus. En georganiseerd hoeft niet te betekenen dat je met tien anderen in een minivan het eiland over rijdt om bij elke bezienswaardigheid tien minuten de tijd te hebben om snel een foto te schieten. Met een georganiseerde rondreis kun je ook kiezen voor het daadwerkelijk zelf rondreizen, bijvoorbeeld met een huurauto. De reisaanbieder zorgt in dat geval voor je huurauto, je vluchten en de accommodaties waar je in verblijft. Gelukkig kunnen veel reisbureaus tegenwoordig ook bij casa particulares (bij mensen thuis) boeken. En dat is wel een verschil met enkele jaren geleden. En zo heb je eigenlijk ook een rondreis die je precies op je eigen wensen kan afstemmen, maar waarbij al wel alles voor je geregeld wordt. Prima voor als je wat minder tijd hebt bijvoorbeeld, of nog nooit überhaupt een rondreis gemaakt hebt of het gewoonweg wel prettig vindt dat alles al voor je geregeld is.

Wil je op rondreis naar Cuba en wil je vooraf alles al geregeld hebben? Dan heb je een aantal prima mogelijkheden, zoals:

TenzingTravel.nl (voorheen Kuoni): Zij bieden verschillende ‘standaard’ rondreizen aan, maar je hebt ook de mogelijkheid om de reis helemaal af te stemmen op je eigen wensen. Ook bieden zij huurauto’s aan en hebben zij de mogelijkheid om vooraf casas particulares voor je te boeken.

Djoser.nl: Heeft een aantal prima opties als het gaat om georganiseerde groepsreizen. Dat is dus niet zelf rondreizen, maar met een groep medereizigers. Het reizen doen zij op Cuba met hun eigen comfortabele bus. Ook hebben zij 2 speciale rondreizen voor reizen met kinderen.

Sawadee.nl: Ook Sawadee heeft een aantal standaard rondreizen in hun assortiment. Zij hebben geen tot beperkte mogelijkheden voor het zelf samenstellen van je reis en ook het slapen bij mensen thuis bieden ze niet aan.

 

Reisadvies voor rondreizen door Cuba

Veel mensen die een rondreis aan het plannen zijn, vragen zich af hoe lang ze in elke plek zouden moeten blijven. Of dat hun reisplan misschien wat ambitieus is gezien de afstanden en wat eventueel handige routes zijn om te rijden. Om je te helpen met het plannen van je rondreis door Cuba hebben we een aantal verschillende reisplannen gemaakt. Gewoon, ter inspiratie en hulp.

Rondreis door het westen van Cuba

Rondreis door het oosten van Cuba

 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.