Nog meer Cubaanse gevangenen vrijgelaten

Zoals afgesproken door Cuba en de Verenigde Staten laat Cuba weer een aantal gevangenen vrij. Deze gevangenen zaten volgens de Verenigde Staten vast om politieke redenen. Het vrijlaten is onderdeel van de afspraken die Cuba en de Verenigde Staten maakten.

In december werden er zowel in Cuba als in de Verenigde Staten gevangenen vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil. Het ging destijds om 3 Cubanen die door de VS werden vrijgelaten, in ruil voor 2 Amerikanen. Nu laat Cuba naar schatting weer 53 gevangenen vrij. De verwachting van de Verenigde Staten is dat Cuba binnenkort nog meer gevangenen, die op politieke gronden vast zitten, vrij zal laten.

Na de gevangenenruil in december zei Barack Obama dat hij het embargo van de Verenigde Staten tegen Cuba wil versoepelen en de banden tussen beide landen wilt aanhalen. Het versoepelen of zelfs opheffen van het embargo kan echter niet door de president zelf gedaan worden. Dit moet via het Congres. Het 55 jaar geleden ingestelde embargo van Cuba zou volgens de president van de VS niet het juiste effect hebben gehad op zowel Cuba als de VS. Politieke hervormingen op Cuba zijn er niet door gestimuleerd en de economie van Cuba en de VS hebben er onder geleden.

 

Meer nieuws

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.