Nederlands bier in Cuba

Als het om drank gaat, dan is de rum natuurlijk bij uitstek dé drank van Cuba. Toch is er ook voldoende plek voor lichtere alcoholische dranken, zoals bier. Sterker nog, de Cubaanse biermarkt is nog altijd groeiende. Hierbij is het toerisme de groeimotor van lokale en internationale biermerken. De bekendste biermerken op Cuba zijn toch wel Cristal en Bucanero. Daarnaast zijn er ook een aantal internationale merken te verkrijgen, waaronder onze eigen Bavaria.

Bavaria in Cuba

Bavaria is al zo’n 15 jaar actief op de Cubaanse markt. Met de biersoorten Bavaria 8.6 en Bavaria Premium bedienen zij zowel de Cubanen als de toeristen. Het energiedrankje Tigon en het alcoholvrije OptiMalt behoren ook tot het assortiment dat Bavaria aanbiedt op de Cubaanse markt.

 

 

Bavaria ziet meer dan genoeg potentie in de Cubaanse markt. “Op korte termijn verwachten we dat er meer toeristen naar Cuba zullen komen. Dit zal zeker een positieve invloed hebben op de groei van de biermarkt en de consumptie. Op langer termijn zal hierdoor meer concurrentie ontstaan, al hangt dit af of het land daadwerkelijk helemaal open gaat en de mate waarin de te verwachten veranderingen in het land doorzetten. Als Bavaria zien we dit vooral als een positieve ontwikkeling, omdat de biermarkt zich als totaal zal ontwikkelen en uiteindelijk zullen daar alle brouwerijen van kunnen profiteren.”

Bavaria-Cuba

Alcoholvrij bier in Cuba

In Nederland neemt de consumptie van alcoholvrij bier de laatste jaren weer toe. Dit wordt onder andere gestimuleerd door de Radlers van de verschillende biermerken. In Cuba is alcoholvrij bier, zeker voor de Cubanen, nog relatief onbekend. Toch neemt ook hier de populariteit toe, aldus Bavaria. “We zien momenteel al dat ons 0.0% bijvoorbeeld steeds populairder wordt, al is het natuurlijk voor de Cubanen een zeer nieuwe markt.”

One thought on “Nederlands bier in Cuba

  1. ondandanks oud nieuws, hoe is het eigenlijk mogelijk dat een Neferlands bedrijf, hier Bavaria, ondanks de handels boycot voet aan de grond kreeg. waarom schrijft u hier miet over?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.