Medische mijlpaal voor Cuba

WHO-HIV-Cuba

Vandaag werd door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend gemaakt dat Cuba een medische mijlpaal heeft bereikt. Het is het eerste land ter wereld waar geen kinderen meer geboren worden die besmet zijn met HIV of syfilis. Cuba heeft deze mijlpaal te danken aan de constante verbeteringen aan het gezondheidssysteem van het land.

In dit geval heeft Cuba geïnvesteerd in het beschikbaar stellen van onder andere tests aan zwangere vrouwen. Ook het bieden van de juiste medicatie voor zwangere vrouwen die het HIV-virus dragen heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat. De investeringen werden mede mogelijk gemaakt door de WHO en de Pan American Health Organization. Wereldwijd zijn 33 miljoen mensen geïnfecteerd met het HIV-virus. In bijna een kwart van de gevallen gaat het om jonge vrouwen. In totaal zijn wereldwijd 1,3 miljoen moeders geïnfecteerd. Bijna de helft hiervan geeft dit door aan haar kind.

Cuba investeert continue in de gezondheidszorg en biedt ook hulp aan landen die dit hard nodig hebben. Zo boden ze eerder hulp in de bestrijding van ebola.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.