Inglaterra Hotel in Havana

Het Inglaterra Hotel is gebouwd in 1875 en is daarmee het oudste hotel van Havana. Tijdens onze reis hebben we zelden genoten van een overnachting in een hotel, maar het Inglaterra hotel in Havana was daarop een van de weinige uitzonderingen.

Het uitzicht vanaf het dakterras van Hotel Inglaterra in Havana. Het uitzicht op het Parque Central vanaf het dakterras vind je hier.

Het Inglaterra Hotel ligt midden in het oude centrum van Havana (Habana Vieja), aan het Parque Central. Je loopt vanuit hier binnen 2 minuten naar El Capitolio. Deze is ook voor een deel te zien vanaf het mooie dakterras van het hotel. Vanuit hier heb je ook prachtig zicht op het Parque Central en de mooie koloniale gebouwen die hieraan gelegen zijn.

Het hotel, dat op de nationale monumentenlijst van Cuba staat, is zowel van binnen als van buiten mooi en verzorgd. De kamers zijn schoon en van, naar Cubaanse maatstaven, alle gemakken voorzien. Overigens hebben niet alle kamers een raam, waardoor het wat donker kan zijn. Gelukkig is er in Havana genoeg te doen, waardoor je niet veel op je kamer hoeft te zitten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.