Top 8 leukste bars in Cuba

1. Casa de la musica in Trinidad

Het gezellige Casa de la Musica in Trinidad.
Het gezellige Casa de la Musica in Trinidad.

Absoluut onze nummer een van leukste bars van Cuba. Geen bijzondere bar, maar wel op een bijzondere locatie met bijzonder veel muziek, vrolijkheid, dans en cocktails. Boven aan de brede trappen naast de kerk Iglesia de la Santísima Trinidad vind je Casa de la Musica. Een pleintje met een bar, waar een groot deel van het nachtleven van Trinidad zich afspeelt. Zowel locals als toeristen vermaken zich hier tot in de late avonduurtjes.

2. El Floridita in Havana

Ondanks de oververtegenwoordiging van het aantal toeristen, komt El Floridita voor ons toch op nummer 2 van ons lijstje van leukste bars van Cuba. Het is de meest bekende bar van Havana en waarschijnlijk zelfs van Cuba. Geniet van de heerlijke daiquiri’s bij een van de oudste kroegen van Cuba, in de wijk Havana Vieja. Lees meer.

3. Casa Grande in Santiago de Cuba

Het mooie terras van Hotel Casa Grande (rechts).
Het mooie terras van Hotel Casa Grande (rechts).

Het is dan eigenlijk niet echt een bar, maar meer een terras. Toch mag deze niet ontbreken in het lijstje van leukste bars van Cuba. Vanaf het overdekte terras van Hotel Casa Grande aan het Parque Céspedes heb je een mooi uitzicht over het park en kan je rustig aanschouwen wat er zich op het plein zoal afspeelt. En dat is nogal wat. Eén grote theatershow, zolang als je zelf maar wilt. Als het eenmaal donker is, is het ook aan te raden om even het dakterras te bezoeken. Vanuit daar heb je een aardig overzicht over het deel van Santiago de Cuba vanaf het hotel tot helemaal aan de haven. De vele lichtjes en de verlichtte Catedral de Nuestra Señora de la Asunción zorgen er voor dat je hier wel even wilt blijven.

4. El Polvorin in Havana

De locatie heeft hier absoluut gezorgd voor een notering in onze top 8 leukste bars van Cuba. Deze bar is net onder het Castillo de los tres Reyes del Morro gevestigd. Een fort aan de andere kant van het water vanaf Havana Vieja. Bij El Polvorin geniet je dan ook voornamelijk van het fantastische uitzicht, zowel overdag als ’s avonds.

5. Mogote Café in Viñales

Geen drukke bar en hordes mensen vechtend voor een tafeltje. Nee, bij Mogote Café kom je om te genieten van de rust en het uitzicht. Met bijzonder vriendelijk personeel en het mooie uitzicht kun je hier een dagje van uitstapjes in de Viñales Vallei prima afsluiten. Afhankelijk van wat je wilt en wat je zoekt op dat moment, zal deze bar bij velen ergens een plaatsje krijgen op hun lijstje van leukste bars van Cuba. Bij sommigen misschien op nummer 1, bij anderen wat lager, maar hij mag eigenlijk niet ontbreken.

6. La Bodeguita del Medio in Havana

Net als El Floridita een van de oudere bars van Havana. Een klein en knusse bar in de wijk Havana Vieja aan de Plaza de la Catedral. Een plekje bemachtigen in deze leuke en populaire bar is niet altijd eenvoudig, ondanks de vrij hoge prijzen die ze bij La Bodequita (net als bij El Floridita overigens) vragen. Dat zorgt er dan ook voor dat je hier vrijwel alleen maar toeristen ziet en dat is jammer. Toch verdient ook deze bar een plek in onze top 8 leukste bars van Cuba. Al is het maar vanwege de geschiedenis, de knusse sfeer of de uitstekende Mojito’s.

7. Casa de la Trova in Santiago de Cuba

Met optredens van allerlei muzikanten en bands is dit een van de vele hot spots in Santiago de Cuba. Met een leuke mix van locals en toeristen en de enthousiaste bediening verdient Casa de la Trova dan ook zeker een plek in onze top 8 van leukste bars van Cuba.

8. El Cambio in Camagüey

Een mooi en sfeervol café in een van de hoeken van Parque Agramonte.
Een mooi en sfeervol café in een van de hoeken van Parque Agramonte.

Een leuke, kleine bar in Camagüey. Zeker niet de mooiste bar, de gezelligste of de meest muziekale, maar toch een om te onthouden als je in Camagüey bent.


 

Deel-ons

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.